Σημαντικό ποσοστό φοιτητών επιλέγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Παρουσίαση των σχολών του στα Χανιά (pics)

Κρήτη
Σημαντικό ποσοστό φοιτητών επιλέγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Παρουσίαση των σχολών του στα Χανιά (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων και το Πανεπιστήμιο, οργάνωσε σήμερα παρουσίαση των τμημάτων του με στόχο να συμβάλει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών της πόλης

Σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης επιλέγει για τις σπουδές του ένα σημαντικό ποσοστό αποφοίτων λυκείων του νησιού, τόσο λόγο των οικονομικών συνθηκών όσο και λόγο της εξωστρέφειας και των διακρίσεων που παρουσιάζει το ίδρυμα τα τελευταία χρόνια. Η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων και το Πανεπιστήμιο , οργάνωσε σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου, παρουσίαση των τμημάτων του με στόχο να συμβάλει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών της πόλης. 

Η δυσκολία εκατοντάδων οικογενειών να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που συνεπάγεται η φοίτηση των παιδιών τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, στρέφει ολοένα και περισσότερους μαθητές του νησιού σε σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Την παρουσίαση τμημάτων του ιδρύματος από καθηγητές του στο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων παρακολούθησαν μαθητές και γονείς. 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης τονίζει στα παιδιά που σκέφτονται να φύγουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης τα όνειρά τους: «Το Παν/μιο Κρήτης, έχει μια ιστορία 45 χρόνων πλέον, είναι διακεκριμένο στον ελληνικό χώρο . Κι ένα μεγάλο δίλλημά για τα παιδιά διότι αν σκέφτονται να πάνε πολύ μακριά εμείς τους λέμε ότι δίπλα τους βρίσκεται κάτι αρκετά καλό για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Η ιατρική Κρήτης είναι αξιολογημένα από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη της Ελλάδας , όπως επίσης από τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ τα 17 προγράμματα σπουδών τα δέκα έχουν βαθμολογηθεί με άριστα».

«Πλέον παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Παλιότερα τα παιδιά επέλεγαν σχολές στην υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρει ο Γιάννης Αρβανίτης Μέλος Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Μεταξύ των τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης που παρουσιάστηκαν στη διάρκειας της εκδήλωσης της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και του δήμου Χανίων, ήταν αυτά των μαθηματικών και εφαρμοσμένων μαθηματικών, της Βιολογίας, της Χημείας, της Τεχνολογίας και Επιστήμης Υλικών αλλά και τμημάτων της θεωρητικής κατεύθυνσης. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης έκανε ιδική αναφορά στην ιατρική σχολή. 

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει πέντε σχολές (Φιλοσοφική, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Αγωγής, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, και Επιστημών Υγείας), με δεκαέξι τμήματα που καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό χώρο. Ταυτόχρονα όμως οι απόφοιτοι ευνοούνται από την πλούσια δράση ερευνητικών ιδρυμάτων. 

«Είναι πάρα πολύ θετικό ότι στην Κρήτη έχουμε ένα εκπαιδευτικό οικοσύστημα το οποίο αποτελείται τόσο από τα πανεπιστήμια όσο και από τα ερευνητικά κέντρα του νησιού ,το ΜΑΙΧ, το ΕΛΚΕΘΕ, το ΙΤΕ, το ΕΛΜΕΠΑ…», αναφέρει ο κ. Κοντάκης.

Η παρουσίαση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης έγινε στο Πειραματικό Γυμνάσιο ενώ πρόθεση των διοργανωτών είναι η καθιέρωση της δράσης στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News