Χανιά: Αλβανός κρατούμενος εκβίαζε επιχειρηματία ζητώντας του 100.000 ευρώ - Πώς δρούσε μέσα από τη φυλακή

Κρήτη
Χανιά: Αλβανός κρατούμενος εκβίαζε επιχειρηματία ζητώντας του 100.000 ευρώ - Πώς δρούσε μέσα από τη φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προσπάθεια των κατηγορούμενων να τον “πείσουν” για τις προθέσεις τους, με εντολή του 46χρονου φυλακισμένου, προμηθεύτηκαν κατάλληλο οπλισμό και πυροβόλησαν μία φορά το αυτοκίνητο του καταστηματάρχη, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του

Εγκληματική οργάνωση η οποία, με απειλές, απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων στην Αγία Βαρβάρα, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την διάρκεια ειδικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την  Πέμπτη 2 Μαρτίου, στην Αγία Βαρβάρα, ένας 43χρονος και μία 38χρονη, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εκβίασης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στη  δικογραφία περιλαμβάνονται το αρχηγικό μέλος της συμμορίας, ένας 46χρονος Αλβανός που είναι φυλακισμένος, και ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ και για ανθρωποκτονίες.

Οι κατηγορούμενοι, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το τελευταίο διάστημα απαιτούσαν από τον καταστηματάρχη να τους καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους, απειλούσαν την ζωή, τόσο του ίδιου, όσο και μελών της οικογένειάς του. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην προσπάθεια των κατηγορούμενων να τον “πείσουν” για τις προθέσεις τους, με εντολή του 46χρονου φυλακισμένου, προμηθεύτηκαν κατάλληλο οπλισμό και πυροβόλησαν μία φορά το αυτοκίνητο του καταστηματάρχη, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε κελί φυλακών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και εξάρτημα όπλου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγικό μέλος 46χρονο βαρυποινίτη στις φυλακές Χανίων

Ο 46χρονος Αλβανός, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, έχει διαπράξει σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν σε συμβόλαια θανάτου, αλλά και υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Δεκέμβριο η έφοδος τις ΕΛΑΣ στις φυλακές Χανίων – Ενδεχόμενη εμπλοκή του 46χρονου σε εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη

Υπενθυμίζετε ότι τον Δεκέμβριο του 2022, πραγματοποιήθηκε έφοδος κλιμακίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής -Τμήμα Ανθρωποκτονιών και Εκβιασμών, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων και το ΕΚΑΜ Ηρακλείου, με τη συνδρομή σκύλου για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος και έρευνα στο κατάστημα κράτησης Χανίων -που εκτίουν τις ποινές τους 15 περίπου Αλβανοί βαρυποινίτες- έγινε λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 44χρονου σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου τραυματίστηκε ελαφρύτερα μία 31χρονη θαμώνας.

Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο 46χρονος εγκέφαλος της σπείρας  να έχει διατάξει την εκτέλεση τού 40χρονου, επειδή είχαν διαφορές στην εμπορία ναρκωτικών.

Συνολικά τότε έγιναν έρευνες σε 6 κελιά κρατουμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News