Χανιά: Καρέ - καρέ η σύλληψη των δύο Αλβανών που είχαν μετατρέψει την πανσιόν σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών (vid)

Κρήτη
Χανιά: Καρέ - καρέ η σύλληψη των δύο Αλβανών που είχαν μετατρέψει την πανσιόν σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας στην υπεύθυνη καθαριότητας της πανσιόν, ο 37χρονος είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους, όπου είχε δημιουργήσει κρύπτες

Κάνναβη και κοκαΐνη σε μεγάλες ποσότητες διακινούσαν από την πανσιόν στην οποία διέμεναν στην παλιά πόλη των Χανίων ένας 37χρονος και ένας 20χρονος από την Αλβανία. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με τους αστυνομικούς της υπηρεσίας να εντοπίζουν 2 κιλά και 706 γραμμάρια κάνναβης σε 15 συσκευασίες, 180 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ζυγαριά ακριβείας. Σήμερα παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατηγορούμενοι για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών. 

Στην πανσιόν οι δύο αλλοδαποί διέμεναν τον τελευταίο χρόνο. Η χειμερινή περίοδος και το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια δεν βρισκόταν τακτικά εκεί, ευνόησε την παράνομη δράση τους. Πηγές αναφέρουν ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν στον χώρο του καταλύματος. Ο 37χρονος, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας στην υπεύθυνη καθαριότητας της πανσιόν, είχε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλους τους χώρους όπου είχε δημιουργήσει κρύπτες για τα ναρκωτικά.

Συσκευασμένες ποσότητες κάνναβης βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο πατάρι ξύλινης εσωτερικής σκάλας, στο σιφόνι του νιπτήρα της τουαλέτας, σε πλαστικά και γυάλινα βάζα, ενώ κάτω από τα κρεβάτια και μέσα σε ντουλάπες, εντοπίστηκαν μεγάλες νάιλον σακούλες ακατέργαστης κάνναβης όπως και μια νάιλον σακούλα που περιείχε κοκαΐνη.

Οι δύο αλλοδαποί δεν επέλεξαν τυχαία την συγκεκριμένη πανσιόν η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της παλιάς μεραρχίας Κρητών που τελεί υπό κατάληψη από την συλλογικότητα Ρόζα Νέρα και άρα η παρουσία της αστυνομίας δεν ήταν εύκολη.

Τους είχαν θέσει εδώ και αρκετές ημέρες υπό παρακολούθηση

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πάντως αξιοποιώντας πληροφορίες που ήθελαν τον 20χρονο και τον 37χρονο να διακινούν ναρκωτικές ουσίες, τους είχαν θέσει εδώ και αρκετές ημέρες υπό παρακολούθηση και την κατάλληλη στιγμή τους πέρασαν χειροπέδες.

Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, οι άνδρες της δίωξης κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 815 ευρώ και 30 λίρες Αγγλίας, προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, δύο τρίφτες κάνναβης, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ηλεκτρικό πατίνι ως μέσο για τη διακίνηση.

Από την πώληση των ναρκωτικών οι δύο αλλοδαποί θα εξασφάλιζαν σημαντικά κέρδη αφού μόνο από την κοκαΐνη το εκτιμώμενο κέρδος τους πλησιάζει τις 20.000 ευρώ. Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται και το οικονομικό όφελος που θα είχαν από την πώληση της κάνναβης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι συλληφθέντες δεν πωλούσαν μικροποσότητες κάνναβης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις έτοιμες συσκευασίες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News