Χανιά: Λαγάνα γιγαντιαίων διαστάσεων παρασκεύασε αρτοποιός και την μοιράζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Χανιά
Χανιά: Λαγάνα γιγαντιαίων διαστάσεων παρασκεύασε αρτοποιός και την μοιράζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λαγάνα γίγας, μήκους 1,90 μ. και πλάτους 4,20 μ., βρίσκεται και φέτος σε περίοπτη θέση έξω από το αρτοποιείο του Θεοχάρη Δημητρουλάκη στη Νέα Χώρα

Μια λαγάνα με γιγάντιες διαστάσεις παρασκεύασε Χανιώτης αρτοποιός, τηρώντας μια παράδοση που άρχισε πριν από 26 χρόνια. Ο Θεοχάρης Δημητρουλάκης κατάφερε και φέτος με τη βοήθεια των συνεργατών του να δημιουργήσει το ξεχωριστό ψωμί της ημέρας, το οποίο μάλιστα θα μοιράσει σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η λαγάνα γίγας, πλάτους ενός μέτρου και ενενήντα εκατοστών και μήκους τεσσάρων μέτρων και είκοσι εκατοστών, βρίσκεται και φέτος σε περίοπτη θέση έξω από το αρτοποιείο του Θεοχάρη Δημητρουλάκη στη Νέα Χώρα. Η έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής είναι για τον ίδιο συνυφασμένη με την παρασκευή της.

Εδώ και 26 χρόνια, εκτός από τη συνηθισμένη παραγωγή της ημέρας, αφιερώνει χρόνο για την τεραστίων διαστάσεων λαγάνα που απαιτεί πρώτα από όλα μεράκι.

Για να παρασκευαστεί η λαγάνα-γίγας χρησιμοποιήθηκαν 65 κιλά ζυμάρι και εργάστηκαν έξι άνθρωποι του αρτοποιείου. Το ξεχωριστό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας, ένας είδος άρτου χωρίς προζύμι, απαιτεί ιδιαίτερη τέχνη και μεράκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News