Υπόθεση απάτης με μαϊμού προϊόντα: Πώς «ξεσκέπασε» την σπείρα η αστυνομία

Χανιά
Υπόθεση απάτης με μαϊμού προϊόντα: Πώς «ξεσκέπασε» την σπείρα η αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκε από την Κίσσαμο απάτη στην Πάτρα

Ηλεκτρικά εργαλεία μαϊμού σε τιμές αυθεντικών πωλούσαν Ρομά από την Κάτω Αχαγιά Πάτρας με τη δράση τους να φτάνει μέχρι την Κίσσαμο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής ήταν αυτό που αποκάλυψε ότι οι δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, εμπορεύονταν παράνομα μέσω διαδικτύου ηλεκτρικά εργαλεία.

Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών και το αρμόδιο τμήμα δυτικής Αχαΐας εξιχνιάστηκε η υπόθεση απάτης, πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί φορολογίας, οι δύο Ρομά συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Όλα άρχισαν όταν επαγγελματίας της Κισσάμου πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε πως τα εργαλεία που παρήγγειλε από ηλεκτρονικό κατάστημα και τα οποία πλήρωσε τριακόσια ευρώ δεν ήταν γνωστής εταιρίας όπως αναγραφόταν αλλά απομίμηση και επιπλέον δεν συνοδευόταν από την απαραίτητη απόδειξη αγοράς. Αναζητώντας τον αποστολέα οι αστυνομικοί της Κισσάμου διαπίστωσαν ότι ήταν ιδιοκτήτες εταιρίας με είδη ρουχισμού τα οποία μάλιστα φέρονται να εισάγουν από την Βουλγαρία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν συστήσει την ηλεκτρονική ιστοσελίδα μέσω της οποίας διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιριών.

Άμεσα στάλθηκε σήμα στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια , επαγγελματικούς και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δράστες σε περιοχή του δήμου Δυτικής Αχαΐας και κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος απομιμητικών προϊόντων ηλεκτρικών εργαλείων επώνυμων εταιρειών, τα οποία προορίζονταν προς πώληση ως γνήσια, μέσω διαδικτύου και διάφορα παραστατικά έγγραφα σχετιζόμενων με την παράνομη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και συνελήφθη η ημεδαπή.

Το χρηματικό ποσό που είχε καταβάλει ο παθόντας δεσμεύτηκε ως εγκληματικό προϊόν, προτού εισπραχθεί από τους δράστες και θα αποδοθεί νομότυπα σε αυτόν. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Με αφορμή ωστόσο το περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, άγνωστα άτομα που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών, ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Συστήνουν στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές και φυσικά στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News