Έγινε «σασμός» και αφέθηκαν ελεύθεροι πατέρας και γιος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κρήτη
Έγινε «σασμός» και αφέθηκαν ελεύθεροι πατέρας και γιος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής τους

Ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν σήμερα μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 51χρονου την περασμένη Παρασκευή σε ορεινή περιοχή των Κεραμειών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, κρίθηκε από τις ανακριτικές αρχές ότι ο 37χρονος που πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο του 51χρονου προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως και ο 67χρονος πατέρας του που συμμετείχε στο περιστατικό, δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Τους επιβλήθηκαν ωστόσο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής τους.

«Σημαντικό ρόλο πιστεύω πως έπαιξαν οι απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και το γεγονός ότι ο φερόμενος ως παθόν, αδελφός του 67χρονου, ήρθε το πρωί στον ανακριτή και έδωσε μια κατάθεση από την οποία φάνηκε ότι επήλθε ηρεμία στην οικογένεια και έδωσε και κάποιες εξηγήσεις οι οποίες αμβλύναν την αρχική του κατάθεση. Και οι δύο πλευρές ισχυρίστηκαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να σκοτώσουν» τόνισε αργά το μεσημέρι μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο κ.Μαρκογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής σε ορεινή περιοχή των Κεραμειών και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Ο 37χρονος και ο 67χρονος πατέρας του διαπληκτίστηκαν με τον 51χρονο, αδελφό του δεύτερου, με αφορμή κτηματικές διαφορές. Όταν ο 51χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο του για να φύγει, ο 37χρονος έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο κι άρχισε να πυροβολεί, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.

Το μεσημέρι της ίδια μέρας πατέρας και γιος συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων καθώς σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο και στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, βρήκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και τριάντα πέντε φυσίγγια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News