Χανιά: Ελεύθεροι με όρους πατέρας και γιος - Πυροβόλησαν τον θείο για κτηματικές διαφορές

Χανιά
Χανιά: Ελεύθεροι με όρους πατέρας και γιος - Πυροβόλησαν τον θείο για κτηματικές διαφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, κρίθηκε από τις ανακριτικές αρχές ότι ο 37χρονος που πυροβόλησε κατά του 51χρονου, όπως και ο 67χρονος πατέρας του, δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση

Ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2023 οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 51χρονου την περασμένη Παρασκευή σε ορεινή περιοχή των Κεραμειών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, κρίθηκε από τις ανακριτικές αρχές ότι ο 37χρονος που πυροβόλησε κατά του 51χρονου, όπως και ο 67χρονος πατέρας του, δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Τους επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης να εμφανίζονται στο Α.Τ. της περιοχής τους.

Το χρονικό

Όπως δημοσίευσε το neakriti.gr περίπου στη μία το μεσημέρι αμφότεροι απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Χανίων, μετά από προθεσμία που ζήτησαν και πήραν για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι δύο κτηνοτρόφοι που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ενεπλάκησαν σε καυγά με τον 51χρονο, με αφορμή μεταξύ τους κτηματικές διαφορές. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πατέρα να παροτρύνει τον μικρότερο γιο να ανοίξει πυρ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρωινές ώρες σε ορεινή περιοχή των Κεραμειών και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Όταν ο 51χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο του για να φύγει, ο 37χρονος έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον του προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.

Λίγες ώρες αργότερα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντόπισαν τους φερόμενους δράστες σε ορεινό χωριό των Κεραμειών και τους συνέλαβαν ενώ σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο και στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου, βρήκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 35 φυσίγγια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News