Απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Χανιά: Απολογούνται πατέρας και γιος που άνοιξε πυρ κατά συγγενικού προσώπου

Κρήτη
Απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Χανιά: Απολογούνται πατέρας και γιος που άνοιξε πυρ κατά συγγενικού προσώπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεσημέρι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη ο 37χρονος φερόμενος ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του θείου του καθώς και ο 67χρονος πατέρας του

Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων ο 67χρονος και ο 37χρονος γιός του που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συγγενικού προσώπου, σε ορεινό χωριό των Κεραμειών. Οι φερόμενοι δράστες, οδηγήθηκαν το Σάββατο, στον εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες και τους έδωσε προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν ο 37χρονος φερόμενος ως δράστης της  απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 51χρονου θείου του καθώς και ο 67χρονος πατέρας του. Οι δύο κτηνοτρόφοι που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής  ενεπλάκησαν σε καυγά με τον 51χρονο, με αφορμή μεταξύ τους κτηματικές διαφορές. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πατέρα να παροτρύνει τον μικρότερο γιο να ανοίξει πυρ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρωινές ώρες σε ορεινή περιοχή των Κεραμειών και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Όταν ο 51χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο του για να φύγει,  ο 37χρονος έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον του προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.

Λίγες ώρες αργότερα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντόπισαν τους φερόμενους δράστες σε ορεινό χωριό των Κεραμειών και τους συνέλαβαν ενώ σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο και στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου, βρήκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 35 φυσίγγια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News