Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο από τους κτηνοτρόφους την 1η Μαρτίου

Χανιά
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο από τους κτηνοτρόφους την 1η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ραντεβού δίνεται στις 11 το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει η προσυγκέντρωση

Παγκρήτιο συλλαλητήριο διοργανώνουν οι κτηνοτρόφοι την 1η Μαρτίου σύμφωνα με απόφαση των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης που ελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου σε συνάντησή τους στο Ρέθυμνο.

Η απόφαση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και που έχουν διογκωθεί τον τελευταίο καιρό, ήταν ομόφωνη και το ραντεβού δίνεται στις 11 το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει η προσυγκέντρωση, όπως μετέδωσε το ΕΡΤnews.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων καλούν όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους και παραγωγικούς φορείς να συμμετάσχουν, ενώ με επιστολές τους ενημερώνουν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τα αιτήματά τους.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ενέργειες για το αυξημένο κόστος παραγωγής, αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΣΔΕ (διορθώσεις, ΚΑΕΚ, έλεγχοι κ.ά.), ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών όλων των επιλαχόντων, ρύθμιση “κόκκινων” αγροτικών δανείων, προαιρετική - κι όχι υποχρεωτική - ασφάλιση στον ΕΛΓΑ κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News