Θλίψη στα Χανιά: Αύριο το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Τάσο που «έσβησε» στην άσφαλτο

Κρήτη
Θλίψη στα Χανιά: Αύριο το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Τάσο που «έσβησε» στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος για τον νεαρό που έχασε τη ζωή σε φρικτό τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής - Ο 19χρονος καταδρομέας της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε Τάσος Ξεκουκουλωτάκης είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία Χανίων μετά την τραγική είδηση του θανάτου του 19χρονου Τάσου Ξεκουκουλωτάκη, ο οποίος «έσβησε» στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Ο 19χρονος καταδρομέας της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο-καρμανιόλα Χανίων-αεροδρομίου, έξω από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στο Αρώνι Ακρωτηρίου.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Τάσο. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στο Μοδί Κυδωνίας και η ταφή του στο κοιμητήριο εκεί.

Η σορός του 19χρονου θα βρίσκεται στο πατρικό του σπίτι από το βράδυ της Δευτέρας.

Το χρονικό

Ήταν 1:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς τα Χανιά, έχασε τον έλεγχο, προσέκρουσε στον κορμό ενός δέντρου και εκτινάχθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Για τον απεγκλωβισμό του από τα συντρίμμια χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όταν ανασύρθηκε, ήταν ήδη αργά για τον 19χρονο Τάσο.

O άτυχος νέος, το μικρότερο παιδί του πρωτοπρεσβύτερου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου π. Δημήτρη Ξεκουκουλωτάκη, κατατάχθηκε στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού τον περασμένο Νοέμβριο και υπηρετούσε τη θητεία του στο Μάλεμε.

Θλίψη και στο Ωρίωνα

Ήταν μέλος του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Πλατανιά και εδώ και πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής της Άμιλλας Μοδίου, ενώ στο παρελθόν ήταν αθλητής στην ομάδα χάντμπολ του Ωρίωνα Χανίων. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τη Μονάδα του την 1η ΜΑΛ, φίλους και συγγενείς και τον αθλητικό κόσμο.

Με σπαραχτικά μηνύματα αποχαιρετούν τον 19χρονο Τάσο.

«Εμείς θα είμαστε πάντα μαζί, γιε μου. Καλό παράδεισο. Χριστός Ανέστη», γράφει σε ανάρτησή του ο πατέρας του, Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου πατήρ Δημήτριος Ξεκουκουλωτάκης.

«Απόψε ο Θεός αποφάσισε να σε πάρει κοντά του. Γιατί ανθρώπους με την ψυχή τη δικιά σου δε θέλει να χαραμίζονται εδώ. Τάσο μου, θα είσαι πάντα ο μικρός μας αδελφός. Σ’ αγαπώ», αναφέρει στο “αντίο” του ο αδελφός του.

Το Σωματείο Ωρίωνας Χάντμπολ Χανίων, όπου αγωνιζόταν ως μαθητής, λέει “αντίο” στον δικό του Τάσο: «Ο αγαπημένος μας Τάσος βιάστηκε ξανά. Πάντα έτρεχες πρώτος στους αιφνιδιασμούς. Πρώτος στη διάθεση, στο κέφι, στην περηφάνια. Δεν είχες όρια. Γι’ αυτό η γη έτρεμε όταν την πατούσες. Δεν υπήρχε αντίπαλος που να τον φοβόσουν. Αποφάσισες μόνος σου να τα βάλεις με τον Χάρο. Δεν έχασες, Τάσο μου, είσαι εκεί που ανήκεις, σε μια άλλη διάσταση. Θα μείνεις πάντα έτσι στις καρδιές μας».

Ο Τάσος Ξεκουκουλωτάκης είχε μόλις επιστρέψει έναν φίλο του στο σπίτι του στο Ακρωτήρι μετά από τη νυχτερινή τους διασκέδαση και επέστρεφε στο δικό του, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα, που του έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News