«Σειρήνες και μούσες» και… αστείρευτο κέφι στο Χανιώτικο καρναβάλι (pics, vid)

Κρήτη
«Σειρήνες και μούσες» και… αστείρευτο κέφι στο Χανιώτικο καρναβάλι (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες κόσμου στο Καρναβάλι των Χανίων

Κέφι, ζωντάνια, και ρυθμοί σάμπα απογείωσαν το Χανιώτικο καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σούδα προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά του νομού. Εκατοντάδες καρναβαλιστές έδωσαν τον τόνο της ημέρας ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων. Παρουσιαστές του καρναβαλιού ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης και η Αριστέα Καλογρίδη που έστειλαν το μήνυμα της ξενοιασιάς και του δικαιώματος στη χαρά.

«Μετά από δυο χρόνια εγκλεισμών ήρθαμε εδώ για να ανοίξουμε τη σκέψη μας, να ανοίξουμε το μυαλό μας για να μπει η χαρά και να τη μεταδώσουμε σε όλους» είπε ο Αντώνης Τσαπατάκης ενώ η Αριστέα Καλογρίδη τόνισε τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου. Για το μεγαλύτερο καρναβάλι του νομού μίλησε λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης των αρμάτων ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει διοργανώσεις σαν αυτή και θα συνεχίσει να το πράττει.

Σειρήνες και μούσες ήταν το θέμα του φετινού Χανιώτικου Καρναβαλιού ωστόσο οι ομάδες εμπνεύστηκαν από την επικαιρότητα, γνωστούς παιδικούς ήρωες, εικόνες της καθημερινότητας. Πρωταγωνιστές ήταν αναμφισβήτητα τα παιδιά που, παραδόθηκαν στον τρελό ρυθμό της αποκριάς. Το Χανιώτικο Καρναβάλι διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News