Κλείνει η ανάκριση για το ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά

Χανιά
Κλείνει η ανάκριση για το ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τις ιδιοκτήτριες -μάνα και κόρη- της δομής, προφυλακισθέντες παραμένουν οι δύο γιατροί, γενικός γιατρός και ψυχίατρος

Με μια ανακοίνωση που αφήνει για μία ακόμα φορά αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής του ανακριτικού έργου, ο συνήγορος υπεράσπισης των προσωρινά κρατούμενων ιδιοκτητριών της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, Νίκος Ρουσόπουλος, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τις ιδιοκτήτριες -μάνα και κόρη- της δομής, προφυλακισθέντες παραμένουν οι δύο γιατροί, γενικός γιατρός και ψυχίατρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου

«Ενημερώνουμε ότι η ανάκριση της υπόθεσης του Γηροκομείου Χανίων κλείνει. Έχουμε ήδη κληθεί να υπογράψουμε το πέρας της και αυτό που προξενεί τρομερή εντύπωση και είναι πρωτοφανές, το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 10 αιτήματα από εμάς στον ανακριτή για εξέταση μαρτύρων, συμπληρωματικές καταθέσεις, προσκόμιση οπτικού υλικού, εξέταση ΑΜΚΑ, έκθεση που συνετάχθη την ημέρα που έγινε ο έλεγχος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων από Εισαγγελέα, παρουσία δύο πραγματογνωμόνων – ιατροδικαστών, όπως μας δηλώθηκε, καθώς και σωρεία άλλων εγγράφων που έχουμε ζητήσει.

Παρόλα αυτά κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει η ανάκριση χωρίς να απαντηθούν τα κρίσιμα αυτά ερωτήματα. Δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, διότι σκοπός της ανάκρισης είναι η εύρεση της αλήθειας και όχι μόνο η καταγραφή των καταγγελιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News