Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Χανιά
Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φιλοδοξούμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε ένα από τα καλύτερα γηροκομεία σε επίπεδο χώρας και όχι μόνο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης

Ένα μεγάλο κενό στον τομέα της φιλοξενίας και της φροντίδας ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αναμένεται να καλύψει τα επόμενα χρόνια το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Χθες υπεγράφη στο Δημαρχείο η σύμβαση για τη σύνταξη των μελετών αποκατάστασης του υφιστάμενου κτηρίου και ανέγερσης ενός ακόμη, με το οποίο θα εξασφαλιστούν διπλάσιες θέσεις φιλοξενίας ηλικιωμένων, σε μια εποχή που δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να ενταχθούν στη δομή. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με τον προϋπολογισμό της σύμβασης να φτάνει τις 785.956 ευρώ.

Η σύμβαση, την οποία συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Γιάννης Σημαντηράκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Παναγιώτης Ταβανιώτης, περιλαμβάνει τη σύνταξη ενός συνόλου μελετών στατικών, αρχιτεκτονικών, τοπογραφικών, ηλεκτρομηχανολογικών καθώς επίσης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Οι μελέτες θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν σε διάστημα δεκατεσσάρων μηνών.

«Φιλοδοξούμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε ένα από τα καλύτερα γηροκομεία σε επίπεδο χώρας και όχι μόνο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος εξήγησε ότι προβλέπεται η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου, καινούργιου κτηρίου, ταυτόχρονα όμως και η λειτουργική σύνδεση με το υφιστάμενο κτήριο, ώστε να μπορούν από κοινού να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας που φιλοξενεί».

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη, η διαδικασία που αρχίσει με την υπογραφή της σύμβασης για τη σύνταξη μελετών θα καταλήξει στα τεύχη δημοπράτησης. Με την επέκταση, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων «θα διπλασιάσει τους χώρους του, καθώς και τους ωφελούμενους που θα φιλοξενεί», τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Γιάννης Σημαντηράκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρόκειται για «μία σύγχρονη μονάδα, ένα σύγχρονο Δημοτικό Γηροκομείο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ο χώρος του Δημοτικού Γηροκομείου από 3.500 τετραγωνικά μέτρα θα γίνει 7.000 τ.μ. και η δυνατότητα φιλοξενίας των ηλικιωμένων θα αυξηθεί στο διπλάσιο, δηλαδή σε περισσότερα από 150 άτομα, σε έναν συνολικό χώρο με σύγχρονες κουζίνες, σύγχρονα δωμάτια, μεγάλες τουαλέτες και ντους, καθώς και προσβασιμότητα για ΑμεΑ».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Μιχάλης Καλογριδάκης έκανε λόγο για «άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα, που φαίνεται ότι βρίσκει λύση και με την υπογραφή της μελέτης. Η υπηρεσία μας προσπάθησε να προδιαγράψει όσο καλύτερα γίνεται τη συγκεκριμένη μελέτη. Βάλαμε μέσα όρους ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κτήριο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όχι μόνο αυτά που προέβλεπε η ελληνική νομοθεσία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ως ένα έργο-πρόκληση βλέπει την επέκταση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και τον εκσυγχρονισμό τους ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Παναγιώτης Ταβανιώτης, ενώ εξήγησε πως «το έργο θα εξελιχθεί σε φάσεις, για τη λειτουργικότητα του Γηροκομείου και θα ολοκληρωθεί χέρι-χέρι με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News