Κρήτη: Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στον δοκιμαζόμενο Τουρκικό και Συριακό λαό (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στον δοκιμαζόμενο Τουρκικό και Συριακό λαό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία από δήμους και οργανώσεις της Κρήτης

 

  • Οι δήμοι ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά τους
  • Κουβέρτες, σκηνές, φάρμακα για εκείνους που βυθίζονται στο χάος και τον πόνο
  • Επικοινωνία Σημανδηράκη - Ιμάμογλου μετά την τραγωδία

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίνεται στο δράμα του δοκιμαζόμενου από τον φονικό σεισμό λαού της Τουρκίας και της Συρίας, ένα τεράστιο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας οργανώνεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.  

Στην Κρήτη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, οργανώσεις και σωματεία καλούν τον κόσμο να συνδράμει στην προσπάθεια. Στις τέσσερις μεγάλες πόλεις οι δήμοι άρχισαν άμεσα τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι συγκινητική.

Κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι και σκηνές, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό, συγκεντρώνονται σε αποθήκες των δήμων και σε δημαρχεία για τους δεκάδες χιλιάδες των διασωθέντων που επιβιώνουν ανάμεσα στα συντρίμμια εν μέσω σφοδρού ψύχους και αντίξοων συνθηκών. «Θα συνεχίσουμε, πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και θα αποδείξουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε εκεί που υπάρχει ο πόνος και η ανάγκη του κόσμου. Εύχομαι να μπορέσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων να διαχειριστούν αυτή την καταστροφή, τις χιλιάδες των απωλειών και να βρουν σιγά σιγά το βηματισμό τους για τη ζωή» υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων, επισκεπτόμενος χθες τις αποθήκες όπου συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε  ότι «καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους, που βρέθηκαν κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες άστεγοι, χάνοντας τα σπίτια τους και μετρώντας χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες».

Στο μεταξύ με επιστολή του προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο κ. Παπαγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την  συμπαράσταση του στον τουρκικό λαό. «Ο λαός των Χανίων, στέκεται με αλληλεγγύη στον λαό της Τουρκίας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη ανακοινώσει ανοιχτό κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια, που θα σταλεί στην Τουρκία και τη Συρία. Στο πνεύμα του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, παρακολουθούμε με συντριβή την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην απάντηση του ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε: «Εκτιμούμε πολύ το μήνυμα συμπαράστασης σας, ειδικά αυτές τις ώρες που θρηνούμε τον χαμό των συνανθρώπων μας. Για μια ακόμα φορά, μας υπενθυμίζεται ότι η ανθρωπότητα πρέπει να σταθεί ενωμένη και ότι ο κόσμος μας χρειάζεται ειρήνη και σύμπνοια, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμος Χανίων συμμετέχει στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, που ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, με Πρόεδρο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, με τον τελευταίο να μεταβιβάζει την Προεδρία στον δήμο Αθηναίων. Στόχος του Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, είναι το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή, με τη δέσμευση των συμμετεχόντων για αλληλεγγύη, ειρήνη και ευημερία.

Η Ελλάδα αποστέλλει στην Τουρκία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ,πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News