Ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης καταλαμβάνει την έδρα του Μανούσου Βολουδάκη

Χανιά
Ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης καταλαμβάνει την έδρα του Μανούσου Βολουδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του, ενώ όπως ήδη έχει ανακοινώσει, δεν προτίθεται να πολιτευτεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές

Ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης αναμένεται να καταλάβει τη βουλευτική έδρα της Ν.Δ η οποία "χηρεύει" με το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του ενώ όπως ήδη έχει ανακοινώσει, δεν προτίθεται να πολιτευτεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης που στις εθνικές εκλογές του 2019 είχε έρθει πέμπτος σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής καταλαμβάνοντας τη θέση του Μανούσου Βολουδάκη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 57 ετών.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης, που ήταν ο πρώτος επιλαχών, δεν επιθυμεί να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εθνικές εκλογές κι έτσι παραμένει στο πόστο του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2022 με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι δεν επρόκειτο να πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές του 2023 και πως θα έμενε στα μετόπισθεν να βοηθήσει το κόμμα του.

«Στη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήσαμε να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής αλλά να αναλάβω έναν πιο διευρυμένο ρόλο ενόψει των εθνικών εκλογών. Με περιοδείες σε όλη τη χώρα θα είμαι ένας από εκείνους που θα μεταφέρουμε το πολιτικό μας μήνυμα σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά».

Η κηδεία του Μανούσου Βολουδάκη θα γίνει δημοσία δαπάνη με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News