Χανιά: Οι πολίτες αγκάλιασαν από τον πρώτο κύκλο τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών (vid)

Χανιά
Χανιά: Οι πολίτες αγκάλιασαν από τον πρώτο κύκλο τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων πρώτων βοηθειών από τον δήμο Χανίων και τον Ερυθρό Σταυρό που αρχίζει στις 11 Φεβρουαρίου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.200

Κύκλο σεμιναρίων πρώτων βοηθειών σε ενδιαφερόμενους πολίτες αρχίζει ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τα σεμινάρια αρχίζουν στις 11 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Αύγουστο, ενώ ήδη στον πρώτο κύκλο έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 1.200 άτομα. Την ανάγκη γνώσης πρώτων βοηθειών που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή τόνισαν στελέχη του Ερυθρού Στυαρού στην παρουσίαση της δράσης.

Από τη λαβή Χάιμλιγκ μέχρι τις βασικές ενέργειες σε ένα λιποθυμικό επεισόδιο, η γνώση πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για συνανθρώπους μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Στα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που οργανώνει ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό το κοινό θα εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση περιστατικών της καθημερινότητας για να μπορεί να σώσει μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η δράση έρχεται σε συνέχεια της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας των Χανίων. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγνοεί βασικές αρχές πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις πνιγμονής από ξένο σώμα, απώλειας των αισθήσεων και άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων για τις οποίες η καθυστερημένη αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων που αρχίζει στις 11 Φεβρουαρίου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1200. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν μέχρι και τον Αύγουστο με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News