Μανούσος Βολουδάκης: Ανείπωτη θλίψη στο πολιτικό του γραφείο - Το Σάββατο το τελευταίο αντίο

Χανιά
Μανούσος Βολουδάκης: Ανείπωτη θλίψη στο πολιτικό του γραφείο - Το Σάββατο το τελευταίο αντίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά του, η μητέρα, φίλοι και συνεργάτες με τους οποίους πορεύτηκαν από κοινού και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, θα πουν το τελευταίο αντίο στον Χανιώτη πολιτικό που έφυγε πρόωρα στα 57 του χρόνια μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ενώ το παρών θα δώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα Χανιά που αγάπησε και υπηρέτησε από την ηλικία των 41 ετών όταν και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, θα τελεστεί το Σάββατο (11/2) η κηδεία του Μανούσου Βολουδάκη. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις δώδεκα το μεσημέρι στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα βρίσκεται η σορός από τις εννέα το πρωί, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.

Η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά του, η μητέρα, φίλοι και συνεργάτες με τους οποίους πορεύτηκαν από κοινού και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, θα πουν το τελευταίο αντίο στον Χανιώτη πολιτικό που έφυγε πρόωρα στα 57 του χρόνια μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ενώ το παρών θα δώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο δικός τους Μανούσος»

Στο πολιτικό γραφείο του Μανούσου Βολουδάκη στα Χανιά στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Ανδρέα Παπανδρέου, οι πόρτες είναι ανοιχτές και το κλίμα βαρύ. Άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε και μοιράστηκε τις αγωνίες και το όραμα του, δεν μπορούν να πιστέψουν τον πρόωρο χαμό του. Η επί τρεισήμισι χρόνια συνεργάτιδα του σε κοινοβουλευτικά θέματα κ. Στέλλα Παπαπαναγιώτου μιλά για έναν άνθρωπο με πολύ υψηλό όραμα και ιδεώδη. «Τα τρεισήμισι χρόνια που κλήθηκα να τον βοηθήσω στο κοινοβουλευτικό του έργο και όχι μόνο και να αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα των συντοπιτών του, μας έδειξε το ήθος του, μας μεταλαμπάδευσε τα ιδανικά του, τις αξίες του» είπε η κ. Παπαπαναγιώτου σημειώνοντας πως δεν θα ξεχάσει την αγάπη με την οποία ο Χανιώτης βουλευτής περιέβαλε τους συνεργάτες του. «Ακόμα και όταν έμαθε το πρόβλημα υγείας του και κλήθηκε να μας ενημερώσει ,η φωνή του ήταν σταθερή, ο ίδιος ήταν δυνατός , «συνεχίζουμε κανονικά», αυτές ήταν οι λέξεις του» είπε εμφανώς συγκινημένη.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες προετοιμαζόταν για την κάθοδο του στις εθνικές εκλογές δίνοντας κατευθύνσεις στους ανθρώπους του γραφείου του. Στην τελευταία του δημόσια τοποθέτηση πριν από ένα μήνα, στο περιθώριο της πολιτικής επιμόρφωσης στελεχών του κόμματος, δήλωνε έτοιμος για μια ακόμα πολιτική μάχη.

Πολίτες που στήριξαν τον Μανούσο Βολουδάκη ως πολιτικό μιλούν για μια προσωπικότητα με ήθος, ευγένεια και αλτρουισμό. Ο κ. Νίκος Πετρόπουλος από τα Χανιά τόνιζε στη Ν.Κ. πως «από τους τριακόσιους που είναι στη Βουλή ήταν ο πιο έντιμος. Σαν άνθρωπος; Εξαίρετος. Ειλικρινής και ότι του ζητούσες σε εξυπηρετούσε , ποτέ δεν σε αγνοούσε. Αυτός ήταν ο Βολουδάκης ο Μανούσος». Ως έναν πολιτικό δοτικό που απέφευγε την προσωπική προβολή, ταπεινό και έντιμο, τον περιέγραψε και η συνεργάτιδα του κ. Στέλλα Παπαπαναγιώτου. «Βοηθούσε οποιονδήποτε είχε την ανάγκη του ,είτε ίδρυμα ήταν αυτό, είτε οποιοσδήποτε φορέας, είτε απλός άνθρωπος .Ήταν τόσο ταπεινός και ήθελε να δουλεύει με τον τρόπο που μόνο αυτός ήξερε. Πνεύμα μοναδικής οξυδέρκειας ,ένας άνθρωπος που νομίζω ότι σημάδεψε το νομό των Χανίων».

Με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων η αυριανή ημέρα, ημέρα ταφής του Μανούσου Βολουδάκη, κηρύχθηκε ως ημέρα πένθους για το δήμο. Επιθυμία της οικογένειας, της μητέρας του Αλίκης, της συζύγου του Σέβης και των τριών παιδιών του, είναι αντί στεφάνου όποιος επιθυμεί να καταθέσει υπέρ του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «η Μεγαλόχαρη», του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ ή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News