Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης

Χανιά
Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο. 

Νοσηλευόταν εδώ και δέκα ημέρες, όταν η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά. Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Την οδύνη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News