Ανθρώπινο δράμα στην Κρήτη - Τι είπε η γυναίκα που εξακολουθεί να ζει στο εγκαταλελειμμένο ερείπιο μετά τη φωτιά

Χανιά
Ανθρώπινο δράμα στην Κρήτη - Τι είπε η γυναίκα που εξακολουθεί να ζει στο εγκαταλελειμμένο ερείπιο μετά τη φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2023 οφείλεται σε εμπρησμό, καταγγέλει η γυναίκα που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες ακόμη και μετά την πυρκαγιά στα χαλάσματα ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στα Χανιά - «Κοιμόμουν μαζί με τον άντρα μου όταν κατάλαβα ότι το σπίτι είχε πάρει φωτιά. Είχε έρθει νωρίτερα κάποιος που ζητούσε να του δώσω αλκοόλ να πιεί, αλλά δεν είχα» ανέφερε, ενώ εξήγησε πως δεν εγκαταλείπει το άθλιο ερείπιο επειδή δεν έχει κάπου αλλού να πάει

Ένα ανθρώπινο δράμα αποκάλυψε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή της Αμπεριάς στα Χανιά. Ζευγάρι αλλοδαπών εδώ και μήνες είχε βρει καταφύγιο στο οίκημα και εξακολουθεί να μένει κάτω από άθλιες συνθήκες ακόμη και μετά την πυρκαγιά στα χαλάσματα, την ώρα που το ψύχος είναι αφόρητο. Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Ρουμανία μαζί με τον Βούλγαρο σύντροφο της. Ζουν ανάμεσα στα χαλάσματα, στην οδό Κροκιδά 82 στην Αμπεριά, εκτεθειμένοι στη βροχή και το κρύο, με τη θερμοκρασία αυτές τις μέρες να μην ανεβαίνει πάνω από τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία και η οποία κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ήρθε να καταστρέψει ότι ήταν όρθιο στο εσωτερικό του κτηρίου, όμως παρόλα αυτά οι δύο αλλοδαποί δεν το εγκατέλειψαν.

Οι συνθήκες στο καμένο και ρημαγμένο οίκημα είναι τριτοκοσμικές. Προσωπικά αντικείμενα και ρούχα των δύο αστέγων, μαγειρικά σκεύη και τρόφιμα δίπλα σε όγκους σκουπιδιών ,τοίχοι έτοιμοι να καταρρεύσουν και ανάμεσα σε αυτά δυο ανθρώπινες ψυχές, συνθέτουν το σκηνικό σε μια γωνιά της πόλης που μοιάζει απόκοσμη.

Η γυναίκα είπε στη Ν.Κ. πως η φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα οφείλεται σε εμπρησμό. «Κοιμόμουν μαζί με τον άντρα μου όταν κατάλαβα ότι το σπίτι είχε πάρει φωτιά. Είχε έρθει νωρίτερα κάποιος που ζητούσε να του δώσω αλκοόλ να πιεί αλλά δεν είχα» ανέφερε, ενώ εξήγησε πως δεν εγκαταλείπει το άθλιο ερείπιο επειδή δεν έχει κάπου αλλού να πάει.

Η περίπτωση του ζευγαριού είναι γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων που κατά καιρούς έχουν παρέμβει, ωστόσο λόγο της εξάρτησης τους από το αλκοόλ η λύση της φιλοξενίας τους στο Καταφύγιο Αστέγων δεν γίνεται αποδεκτή από τους ίδιους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η γυναίκα από τη Ρουμανία, «το καταφύγιο μας δέχεται από το βράδυ μέχρι το πρωί. Μετά πρέπει να φεύγουμε. Εδώ έρχεται κόσμος από τη γειτονιά, από την εκκλησία, μας φέρνουν φαγητό, μας βοηθάνε».

Η ενορία της περιοχής και κάτοικοι της Αμπεριάς προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στο ζευγάρι που οι κακοτοπιές της ζωής το οδήγησαν να ζει μόνο, χωρίς στέγη, στερούμενο τα στοιχειώδη μιας ανθρώπινης διαβίωσης. Το δράμα που αποκαλύφθηκε με αφορμή την πυρκαγιά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Κροκιδά δεν είναι το μοναδικό που εκτυλίσσεται πίσω από χαλάσματα, σε αθέατες γωνιές της πόλης αλλά και σε πολυσύχναστες πλατείες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News