Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Παγετός στον Ομαλό Χανίων - Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση (pics)

Χανιά
Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Παγετός στον Ομαλό Χανίων - Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 12 χιλιόμετρα πριν από τον Ομαλό το οδικό δίκτυο κλείνει

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Κρήτη φέρνοντας τον χειμώνα και «στολίζοντας» στα λευκά τις ορεινές περιοχές.

Η μετακίνηση στην επαρχιακή οδό Λάκκων – Οροπεδίου Ομαλού γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ 12 χιλιόμετρα πριν τον Ομαλό ο δρόμος είναι κλειστός.

Για την αποφυγή φαινομένων αποκλεισμού οδηγών, χθες Κυριακή 5 Φερβυοαρίου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε την υποχρέωση των οδηγών να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον κινηθούν προς Ομαλό, Θέρισο, Σφακιά, Παλαιά Ρούματα έως Επανοχώρι Ανατολικού Σελίνου. Η σύσταση ωστόσο που έχουν απευθύνει οι αρχές, αφορά σε αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων κυρίως τις βραδινές ώρες οπότε και θα επικρατεί παγετός.

Μανόλης Λέκκας: Χιονοπτώσεις διαρκείας

Ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας κατά την ενημέρωση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Χανίων , τόνισε ότι ο χιονιάς θα έχει ένταση και διάρκεια αλλά δεν θα επηρεάσει αστικές και παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης. Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι μεγάλη η διάρκεια της χιονόπτωσης καθώς διατηρείται και την Δευτέρα ενώ φαινόμενα χιονιού θα συνεχιστούν την Τρίτη, ενδεχομένως και την Τετάρτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News