Χανιά - 1η έκθεση οίνου στο Μεγάλο Αρσενάλι: Αναβαθμισμένα τα ελληνικά και τα κρητικά κρασιά (vid)

Κρήτη
Χανιά - 1η έκθεση οίνου στο Μεγάλο Αρσενάλι: Αναβαθμισμένα τα ελληνικά και τα κρητικά κρασιά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή δεκάδων οινοπαραγωγών από όλη την Ελλάδα και ενός από την Κύπρο, η 1η Έκθεση Οίνου έρχεται να επιβεβαιώσει την εντυπωσιακή ανάπτυξη του κλάδου και την καταξίωση των ελληνικών κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά
  • Αναβαθμισμένα τα ελληνικά και τα κρητικά κρασιά
  • Ιδιωτικές οι πρωτοβουλίες που εκτοξεύουν τον κλάδο
  • Ενίσχυση της ομάδας στήριξης «Συνάνθρωπος»
  • Να προβάλει και να αναδείξει τις μοναδικές ποικιλίες κρασιών που παράγονται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, στοχεύει η 1η Έκθεση Οίνου που άνοιξε τις πύλες της στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά. Παράλληλα, μέσα από τη διοργάνωση ενισχύεται η Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος» που εδώ και δέκα χρόνια στέκεται στο πλευρό ευάλωτων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.

    Με τη συμμετοχή δεκάδων οινοπαραγωγών από όλη την Ελλάδα και ενός από την Κύπρο, η 1η Έκθεση Οίνου έρχεται να επιβεβαιώσει την εντυπωσιακή ανάπτυξη του κλάδου και την καταξίωση των ελληνικών κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ο κ. Γιώργος Λιοδάκης επιχειρηματίας του κλάδου και διοργανωτής της έκθεσης, τόνισε πως «το ελληνικό κρασί τα τελευταία χρόνια καταγράφει ανοδική πορεία, η πρόοδος του είναι αριθμητική και αντίστοιχα στο κρητικό κρασί η πρόοδος είναι γεωμετρική, ενώ η Κρήτη ήταν πάρα πολύ πίσω σε σχέση με άλλα ελληνικά κρασιά, αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που συναγωνίζεται τις καλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας».

    Η πρόοδος στην ανάπτυξη των κρητικών και γενικότερα των ελληνικών αμπελώνων και των οινοποιείων αποδίδεται στην τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Λιοδάκη, «σχετίζεται κατ’ αρχήν με την  ιδιωτική πρωτοβουλία και με το γεγονός ότι νέα παιδιά βγαίνουν από πανεπιστήμια, από τη σχολή οινολογίας της Αθήνας, αλλά και από τις γεωπονικές και χημικές σχολές των πανεπιστημίων μας».

    Η 1η έκθεση οίνου που συνεχίζεται και σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου  ενισχύοντας σημαντικά την Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος». Ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Σήφης Χιωτάκης χαρακτήρισε πολύτιμη τη συνδρομή τέτοιου είδους δράσεων και υπενθύμισε ότι η Ομάδα «Συνάνθρωπος» βοηθάει οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, στηρίζει παιδιά που φιλοξενούνται σε προνοιακές δομές όπως και δομές ατόμων με ειδικές ανάγκες.

    Ταυτόχρονα, επαγγελματίες από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών από περίπου σαράντα διαφορετικά οινοποιία της χώρας, όπως επίσης κρασιά από ορεινή τοποθεσία της Κύπρου και μονοποικιλιακά αποστάγματα από το Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News