Χανιά: Παράταση στην παράταση για τον Δημοτικό Κήπο - Στο 70% το έργο ανάπλασης

Κρήτη
Χανιά: Παράταση στην παράταση για τον Δημοτικό Κήπο - Στο 70% το έργο ανάπλασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λόγοι που επικαλείται ο ανάδοχος για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση είναι η αύξηση του κόστους των υλικών κατασκευής αλλά και η διακοπή που υπήρξε σε χρηματοδοτήσεις των έργων από το ΕΣΠΑ σε όλη την επικράτεια

Εν μέσω εμποδίων και καθυστερήσεων συνεχίζεται το μεγάλο έργο ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου στα Χανιά, που επρόκειτο να παραδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά από δύο παρατάσεις προς τον ανάδοχο και χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας τρίτης, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στην πόλη αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για τους δημότες την ερχόμενη άνοιξη. Ακόμη και τότε όμως θα απαιτηθεί χρόνος από τον ανάδοχο για τη διαδικασία της παράδοσης στον Δήμο, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη Καλογριδάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μικρή καθυστέρηση.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στα Χανιά στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των εργασιών με βάση τη χρηματοδότηση του έργου. Ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καλογριδάκης εξήγησε στο neakriti.gr ότι οι λόγοι που επικαλείται ο ανάδοχος για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση είναι η αύξηση του κόστους των υλικών κατασκευής αλλά και η διακοπή που υπήρξε σε χρηματοδοτήσεις των έργων από το ΕΣΠΑ σε όλη την επικράτεια.

Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η βελτίωση του υλικού επίστρωσης των διαδρόμων και η ενιαία επίστρωση με συγκεκριμένο υλικό σε όλα τα πλατώματα. Επίσης, έχουν σχεδιαστεί νέα πράσινα μονοπάτια ενώ δημιουργείται μια νέα είσοδος από την οδό Πλουμιδάκη. «Το έργο περιλαμβάνει τρία στάδια. Με δεδομένο ότι έχουν ολοκληρωθεί μέχρις στιγμής τα δύο και υλοποιείται το τελευταίο, μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί το 70%» σημείωσε ο κ. Καλογριδάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2022 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε δέκα μήνες. Το αίτημα της τελευταίας παράτασης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου καθώς η προηγούμενη δίμηνη παράταση που είχε δοθεί έληξε στις 15 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι αν και η δημοτική Αρχή επιδίωξε να υπάρξει έστω παράδοση ενός τμήματος του Δημοτικού Κήπου, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Μέσα σε ένα δίμηνο, και όπως φαίνεται από την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει ο δημοτικό κήπος Χανίων, τα συνεργεία του αναδόχου θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει σε χώρο πρασίνου την έκταση στην οποία φιλοξενούνταν οι κρητικοί αίγαγροι και τα πτηνά, να ολοκληρώσουν την είσοδο που κατασκευάζεται στην οδό Πλουμιδάκη και να διαμορφώσουν τις υφιστάμενες επί των οδών Τζανακάκη και Ανδρέα Παπανδρέου, όπως επίσης να δημιουργήσουν ένα νέο χώρο πρασίνου στο χώρο της λίμνης που ήταν περιφραγμένος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News