Χανιά: Κόντρα σε υψηλούς τόνους στο Δημοτικό Συμβούλιο - Ποιοι οι λόγοι διαγραφής της Χρυσούλας Χατζηδάκη (vid)

Χανιά
Χανιά: Κόντρα σε υψηλούς τόνους στο Δημοτικό Συμβούλιο - Ποιοι οι λόγοι διαγραφής της Χρυσούλας Χατζηδάκη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραίτηση, κόντρα και διαγραφή Χ. Χατζηδάκη από την ομάδα Σημανδηράκη, το βράδυ της Τετάρτης, 1 Φεβρουαρίουι
  • Παραίτηση, κόντρα και διαγραφή Χ. Χατζηδάκη από την ομάδα Σημανδηράκη
  • Παραίτηση της προέδρου της ΔΕΥΑΧ με φόντο την κόντρα με τον δήμαρχο
  • Ζήτησε την παραίτηση Χατζηδάκη ο δήμαρχος Χανίων

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και της προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Χρυσούλας Χατζηδάκη, με αφορμή το αίτημα του πρώτου να παραιτηθεί από την διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης και να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία.

Ακολούθησε η άρνηση της προέδρου να παραιτηθεί και η απόφαση Σημανδηράκη να διαγράψει την Χρυσούλα Χατζηδάκη από την δημοτική του ομάδα. Το πρώην μέλος της παράταξης του κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, έδωσε χθες στη δημοσιότητα την επιστολή που σύμφωνα με την ίδια, έφερε την διαγραφή της με συνοπτικές και «δημοκρατικές» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει διαδικασίες.

Η διαφωνία του κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη στους χειρισμούς της προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σε θέμα που αφορά στον ορισμού ορκωτού λογιστή και οι ευθύνες που σύμφωνα με την κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη της επέρριψε ο δήμαρχος για κακό κλίμα στην επιχείρηση, ήταν η αρχή μια αντιπαράθεσης αρχικά, που κατέληξε στη διαγραφή της από την παράταξη του δημάρχου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, 1 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του για το θέμα εξήγησε ότι ανακοίνωσε την απόφαση του να αναλάβει την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ. «Ελπίζω, σε θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτικές επιλογές και πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν συναρτώνται θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, να γίνονται σεβαστές, διατηρώντας μια ηθική στην πολιτική του δήμου Χανίων ,όπως τα προηγούμενα χρόνια, η οποία λέει ότι ο εκάστοτε δήμαρχος Χανίων οφείλει και έχει τη δυνατότητα να ορίζει και να επιλέγει τους βασικούς συνεργάτες του στα νομικά πρόσωπα με σκοπό την καλύτερη δυνατή κατά την κρίση του, διαχείριση των υπηρεσιών που προΐσταται» υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κατηγόρησε τον δήμαρχο για «ένα καλά σκηνοθετημένο επικοινωνιακό σώου με σκοπό να βλάψει την πολιτική της υπόληψη και σταδιοδρομία. Όπως είπε «εκτός διαδικασίας, μου κατέθεσε μια αίτηση παραίτησης ,το περιεχόμενο της σας το ανέφερε, η απάντηση η δική μου ήταν ότι θα τον παρακαλούσα η αίτηση που θα μου υποβάλλει αν το κρίνει σκόπιμο βεβαίως, να είναι πλήρως αιτιολογημένη. Αρνήθηκα να παραιτηθώ και δεσμεύθηκα στους συναδέλφους ότι θα απαντήσω εγγράφως και αρμοδίως».

Η κ. Χατζηδάκη κατήγγειλε ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης χάριν προσωπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων του ίδιου του δημάρχου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου. «Μετά από όλο αυτό, συντεταγμένα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσαν την πρόθεση τους να παραιτηθούν ή να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΧ. Αυτό είναι ένα μέλημα το οποίο θα το διευθετήσει ο έχων την ευθύνη» συμπλήρωσε η κ. Χατζηδάκη.

Λίγες ώρες αργότερα, η Δημοτική Παράταξη «για τα Χανιά» του κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη ανακοίνωσε την διαγραφή της κ. Χρυσούλας Χατζηδάκη, η οποία υπενθυμίζεται ανήκε στην παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη «Χανιά Κοιτάμε Μπροστά», που είχε συγχωνευτεί με αυτήν του δημάρχου.

«Οι λόγοι της διαγραφής της από τη δημοτική ομάδα, αφορούν στην αντιδεοντολογική στάση της κ. Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διαφοροποίησή της από τις αποφάσεις της παράταξης και την άρνησή της να υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Χανίων, όπως της ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, με γραπτή επιστολή του προς την ίδια» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην επιστολή που δημοσίευσε χθες στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη  αφήνει αιχμές κατά του Παναγιώτη Σημανδηράκη για αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News