Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Μηνύουν ανακριτή και εισαγγελέα - Καταγγελία για παραποίηση στοιχείων μέσα από τη φυλακή

Κρήτη
Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Μηνύουν ανακριτή και εισαγγελέα - Καταγγελία για παραποίηση στοιχείων μέσα από τη φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης

Μήνυση κατά του ανακριτή Χανίων και της εισαγγελέως που χειρίζονται την υπόθεση του ιδιωτικού γηροκομείου, αναμένεται να καταθέσει αύριο στον Άρειο Πάγο ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας και της συνιδιοκτήτριας της δομής κ. Νίκος Ρουσόπουλος.

Η κίνηση των δύο βασικών κατηγορουμένων για τον θάνατο τριάντα ηλικιωμένων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων οκτώ, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που είχαν υποβάλλει, με την οποία παρατείνεται η κράτηση τους μέχρι την λήξη του δεκαοκτάμηνου και τον ορισμό δικάσιμου.

Ταυτόχρονα ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων φέρεται να καταγγέλλει μέσα από τη φυλακή συγκατηγορούμενο και συγκρατούμενο του, για παραποίηση στοιχείων που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου - κολαστήριου.

 Όπως εξήγησε στο neakriti.gr, ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας και της συνιδιοκτήτριας της δομής, κ. Νίκος Ρουσόπουλος, «η μήνυση ενώπιον του Αρείου Πάγου κατατίθεται για άσκηση ποινικής δίωξης για αδίκημα στο οποίο δεν μπορούσε να ασκηθεί λόγω έλλειψης έγκλισης». Η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, μάνας και κόρης, θεωρεί ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε μήνυση εις βάρος των ιδιοκτητριών, η ανακριτική και η εισαγγελική αρχή όφειλαν να πράξουν διαφορετικά. Μάλιστα ο κ. Ρουσόπουλος επαναλαμβάνει πως ενώ έχει ζητήσει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της δομής, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να πιστοποιήσει εάν πράγματι οι φιλοξενούμενοι υποσιτίζονταν ή κακοποιούνταν, δεν το έχει λάβει. 

Στο μεταξύ, η προσωρινή κράτηση και των τεσσάρων προφυλακισμένων, δύο ιδιοκτητριών και δύο γιατρών, παρατάθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις, είχαν υποβάλει αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό.  Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, απάτη, παραβάσεις του νόμου που αφορά τη λειτουργία των Μονάδων Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.

Οι δε γιατροί, διώκονται επιπλέον για πλαστογραφία και χορήγηση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών. Πλημμεληματικού χαρακτήρα διώξεις αντιμετωπίζουν είκοσι πέντε άτομα, ανάμεσα τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι ένας εκ των προσωρινά κρατουμένων γιατρών για την υπόθεση, φέρεται να καταγγέλλει ότι έτερος κατηγορούμενος, παραποιεί στοιχεία μέσα από την φυλακή.

Ο 70χρονος ο οποίος κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτική Χανίων φέρεται να κατέθεσε ότι ο συγκατηγορούμενος και συγκρατούμενός του χρησιμοποιούσε τον χώρο του ιατρείου των φυλακών, στον οποίο είχε αποκτήσει πρόσβαση τόσο σε τηλέφωνο όσο και σε ίντερνετ και προχωρούσε σε αλλοίωση και παραποίηση των στοιχείων του βιβλίου λογοδοσίας της Αγίας Σκέπης. Φέρεται επίσης να κατήγγειλε ότι υπήρξε τρίτο πρόσωπο που επιχείρησε να τον αποτρέψει από την εν λόγο καταγγελία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News