Ανθρωποκτονία στα Χανιά: Τα αποτυπώματα στη μονωτική ταινία αποκάλυψαν τους δολοφόνους - Αναζητούνται πατέρας και γιος

Κρήτη
Ανθρωποκτονία στα Χανιά: Τα αποτυπώματα στη μονωτική ταινία αποκάλυψαν τους δολοφόνους - Αναζητούνται πατέρας και γιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 53χρονου που είχε βρεθεί χτυπημένος και φιμωμένος στο σπίτι του στα Χανιά - Τα αποτυπώματα στη μονωτική ταινία οδήγησαν στην ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι ωστόσο έχουν διαφύγει στη Γεωργία

Ένας 49χρονος από τη Γεωργία μαζί με τον 19χρονο γιο του φέρονται να είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του 53χρονου Χανιώτη που βρέθηκε χτυπημένος και φιμωμένος στο σπίτι του στην οδό Σμύρνης, τη νύχτα της 15ης Ιανουαρίου.

Την εξιχνίαση του εγκλήματος ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, κάνοντας γνωστό πως το κίνητρο των αδίστακτων δραστών ήταν ενδεχομένως η ληστεία, καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «οι αλλοδαποί αφαίρεσαν από την οικία του θύματος κινητό τηλέφωνο, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και άγνωστο χρηματικό ποσό και εν συνεχεία του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο διά αποφράξεως των αεροφόρων οδών».

Παραμένουν, ωστόσο, ασύλληπτοι και όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, έχουν διαφύγει αεροπορικώς στη Γεωργία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης της δικογραφίας από τον εισαγγελέα Χανίων, αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψη σε βάρος τους.

Τα αποτυπώματα των φερόμενων δραστών στη μονωτική ταινία με την οποία φίμωσαν τον άτυχο 53χρονο ήταν αυτά που τους πρόδωσαν και οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους, δεκαπέντε μέρες μετά την αποτρόπαια πράξη τους. Το γεγονός, ωστόσο, ότι δε βρέθηκαν άμεσα στοιχεία εντός του διαμερίσματος, όπως και ότι στην οδό Σμύρνης δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως να κατέγραφαν τις κινήσεις τους, τους έδωσε πολύτιμο χρόνο - στερώντας τον αντίστοιχα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 15 Ιανουαρίου. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του, στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνος τα τελευταία πολλά χρόνια. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο και φιμωμένος με μονωτική ταινία. Το δε σπίτι ήταν ανάστατο. Ο 53χρονος δολοφονήθηκε το Σάββατο 14 του μήνα και το πρωί της Κυριακής γείτονές του, που είδαν την πόρτα ανοιχτή, άρχισαν να ανησυχούν.

Μία κάτοικος της οδού Σμύρνης, που ζει σε απέναντι διαμέρισμα, έβλεπε από το πρωί της Κυριακής το σκυλί του 53χρονου να μπαινοβγαίνει και την πόρτα να παραμένει ανοικτή.

«Αρχικά δεν έδωσα σημασία. Δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό. Στις 10:30 το βράδυ φώναξα τον Μοχάμετ, γείτονά μας επίσης, και του είπα να πάμε να δούμε τι συμβαίνει. Δεν είδαμε κανέναν. Εντωμεταξύ, ήταν στοίβα τα ρούχα πεταμένα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μαρία Μ., η οποία, όπως σημείωσε, δε γνώριζε προσωπικά το θύμα, είχε ωστόσο παρατηρήσει ότι στο σπίτι του μπαινόβγαιναν περίεργα άτομα.

«Βίαιος ο θάνατος του 53χρονου» - Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του έκλεισαν μύτη και στόμα

Ο ιατροδικαστής κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, έκανε λόγο για έναν “βίαιο θάνατο”. Όπως διαπίστωσε, ο δράστης ή οι δράστες γρονθοκόπησαν τον 53χρονο σπάζοντάς του τη μύτη, προκαλώντας του εκχυμώσεις και οίδημα στα μάτια και στη συνέχεια του έκλεισαν τη μύτη και το στόμα μέχρι που βρήκε ασφυκτικό θάνατο.

«Δεδομένου ότι δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο 53χρονος πέθανε από ασφυξία μετά το ξυλοκόπημα, με απόφραξη της μύτης και του στόματος», είπε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο 53χρονος, ο οποίος ήταν άεργος και χρόνιος τοξικομανής, ζούσε με προνοιακά επιδόματα. Οι συχνές συναναστροφές του με άλλους χρήστες ουσιών δεν περνούσαν απαρατήρητες, Παρ’ όλα αυτά, στη γειτονιά του ουδέποτε είχε δημιουργήσει πρόβλημα.

Αρχικά οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν στο περιβάλλον του από τον χώρο των ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα των ερευνών της Υπηρεσίας Σήμανσης αποδείχτηκαν καθοριστικά για την ταυτοποίηση των δύο αλλοδαπών δραστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News