Ανθρωποκτονία στα Χανιά: Ο πατέρας, ο γιός, τα αποτυπώματα στην μονωτική και το διεθνές ένταλμα σύλληψης

Χανιά
Ανθρωποκτονία στα Χανιά: Ο πατέρας, ο γιός, τα αποτυπώματα στην μονωτική και το διεθνές ένταλμα σύλληψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, τα αποτυπώματά τους στην μονωτική ταινία, με την οποία φίμωσαν το θύμα είναι αυτά που οδήγησαν τους αστυνομικούς της ασφάλειας στην ταυτοποίηση των δύο Γεωργιανών - Οι δύο φερόμενοι ως δράστες έχουν ήδη διαφύγει στην Γεωργία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψή τους

Η εμπεριστατωμένη κι ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων δύο αλλοδαπών ηλικίας 49 και 19 ετών, με καταγωγή από τη Γεωργία, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση ληστείας και ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 53χρονου που διαπράχθηκε στις 15 Ιανουαρίου στα Χανιά.

Πρόκειται για δύο άνδρες από τη Γεωργία, πατέρα και γιο, γεννηθείς το 1974 και 2004 αντίστοιχα. Ο 53χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του σε κεντρικό σημείο της πόλης, φέροντας σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ ήταν φιμωμένος με μονωτική ταινία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, τα αποτυπώματά τους στην μονωτική ταινία, με την οποία φίμωσαν το θύμα είναι αυτά που οδήγησαν τους αστυνομικούς της ασφάλειας στην ταυτοποίηση των δύο Γεωργιανών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες έχουν ήδη διαφύγει στην Γεωργία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψή τους.

Οι αλλοδαποί αφαίρεσαν από την οικία του κινητό τηλέφωνο ,φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια του προκάλεσα ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, οι αλλοδαποί, αφού προέβησαν στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος του ημεδαπού, αφαίρεσαν από την οικία του κινητό τηλέφωνο, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και άγνωστο χρηματικό ποσό και εν συνεχεία του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο διά αποφράξεως των αεροφόρων οδών».

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Το χρονικό

Το άγριο έγκλημα σε βάρος 53χρονου στην οδό Σμύρνης στα Χανιά αποκαλύφθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, κινητοποιώντας τις αστυνομικές αρχές. Η ανοιχτή επί ώρες πόρτα του ισόγειου σπιτιού του, έβαλε σε υποψίες τους γείτονες. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν τον 53χρονο χτυπημένο στο πρόσωπο και φιμωμένο με μονωτική ταινία να κείτεται νεκρός στο πάτωμα.

Νεκρός από τη νύχτα του Σαββάτου ήταν ο 53χρονος που φέρεται να δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι του. Από το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, ως αργά το βράδυ γείτονες έβλεπαν ανοιχτή την πόρτα του ισόγειου διαμερίσματος στην οδό Σμύρνης 24 μέχρι που ειδοποίησαν την αστυνομία.

«το πρωί με το που σηκώθηκα είδα την πόρτα ανοιχτή. Ήταν και βροχερή μέρα. Σκέφτηκα ότι είχε ανοίξει για το σκυλάκι. Όλη μέρα ανοιχτή ήταν η πόρτα», αναφέρει γειτόνισσα του 53χρονου μιλώντας στο neakriti.gr. Ο Άρης Φουντουλάκης ήταν ο γείτονας του 53χρονου που υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά βλέποντας ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού του και ειδοποίησε την αστυνομία. «Το βράδυ που γυρνούσα είδα δύο γείτονες οι οποίοι με φώναξαν και μου είπαν ότι είναι από το πρωί η πόρτα ανοιχτή. Επειδή γνώριζα το άτομο, μπήκα, έκανα δυο βήματα και φώναξα το όνομα του. Δεν μου απαντούσε, το σπίτι ήταν τελείως ακατάστατο. Κάτι υποψιάστηκα και η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω την αστυνομία τηλέφωνο», αποκαλύπτει μιλώντας στο neakriti.gr.

Ο χώρος ήταν ανάστατος, ρούχα σωριασμένα και η κατάσταση μέσα στο σπίτι υποδήλωνε πως είχε προηγηθεί έντονος καυγάς.

Ο 53χρονος ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών και ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Ζούσε με προνοιακά επιδόματα και όπως λένε οι κάτοικοι της οδού Σμύρνης δεν είχε ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα στη γειτονιά.

Σοκαρισμένοι είναι οι γείτονες του άτυχου 53χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του φιμωμένος και κάνουν λόγω γι περίεργους τύπους να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του. «Ως άνθρωπο δεν τον γνώριζα, ούτε καλημέρα, ήταν λίγο ιδιόρρυθμος θα τα μάθατε .Τον ξέρανε όλοι. Περίεργοι τύποι μπαίνανε βγαίνανε. Δεν ενοχλούσε όμως».

Αστυνομικοί της υπηρεσίας σήμανσης εξέτασαν λεπτομερώς το μικρό διαμέρισμα μέσα στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο 53χρονος λαμβάνοντας στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στο μεταξύ συγκίνηση προκαλεί το πιστό σκυλί του θύματος που από την πρώτη στιγμή παραμένει στην πόρτα του διαμερίσματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News