Χανιά: Πώς κατάφεραν οι διαρρήκτες να εισβάλλουν στο φαρμακείο της οδού Χάληδων (vid)

Κρήτη
Χανιά: Πώς κατάφεραν οι διαρρήκτες να εισβάλλουν στο φαρμακείο της οδού Χάληδων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος διαρρηκτών έγινε αυτή τη φορά φαρμακείο, το οποίο οι δράστες παραβίασαν σπάζοντας τη τζαμαρία της εισόδου
  • Στόχος διαρρηκτών φαρμακείο στην οδό Χάληδων
  • Πώς κατάφεραν να εισβάλλουν
  • Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής σε τουριστικό

Δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε επιχείρηση της οδού Χάληδων προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές των Χανίων. Στόχος διαρρηκτών έγινε αυτή τη φορά φαρμακείο, το οποίο οι δράστες παραβίασαν σπάζοντας τη τζαμαρία της εισόδου. Μόλις την περασμένη Παρασκευή 42χρονος κρατούμενος της Φυλακής Αγιάς που ήταν έξω με άδεια, έκλεψε 6.000 ευρώ από τουριστικό κατάστημα που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το φαρμακείο.

Σήμερα το πρωί καταστηματάρχες της Χάληδων, είδαν την πόρτα του φαρμακείου που βρίσκεται μετά την Μητρόπολη σπασμένη. Άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία ενώ η φαρμακοποιός κ. Άρτεμις Αθανασάκη ειδοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κι έσπευσε στην επιχείρηση της. «Το Φαρμακείο είχε ρολά αλλά είχαν χαλάσει κι έτσι οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία και μπήκαν. Όταν έφτασα είδα φάρμακα στο πάτωμα τα οποία είχα αφήσει σε μια σακούλα. Προφανώς ψάχνοντας για χρήματα την αναποδογύρισαν. Φάρμακα όμως δεν πήραν», είπε η κ. Αθανασάκη.

Απείραχτες οι προθήκες με ναρκωτικά χάπια

Ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στο φαρμακείο αναζητώντας όπως προκύπτει μόνο χρήματα. Οι προθήκες με ναρκωτικά χάπια ήταν απείραχτες ενώ δεν έλειπε τίποτε από τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ως προς το ύψος της λείας της διάρρηξης υπολογίζεται σε κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Η κ. Αθανασάκη είπε ότι την περασμένη Παρασκευή πήγε στην Τράπεζα και είχε κάνει ψιλά. Είχε κρατήσει στην ταμειακή μηχανή μία δεσμίδα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ και κέρματα του ενός ευρώ.

«Τον χειμώνα γίνονται αυτά»

Οι καταστηματάρχες της περιοχής μιλούν για έξαρση της μικροεγκληματικότητας τους χειμερινούς μήνες στην οδό Χάληδων και στα στενά της παλιάς πόλης. «Το χειμώνα γίνονται αυτά γιατί δεν κατεβαίνει πολύς κόσμος κάποιοι το εκμεταλλεύονται» σημείωσε η κ. Αθανασάκη.

Παρά το γεγονός ότι κάμερες ασφαλείας είναι τοποθετημένες στα περισσότερα καταστήματα του πιο κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο Ενετικό Λιμάνι, οι επίδοξοι κλέφτες και διαρρήκτες δεν αποθαρρύνονται.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής σε τουριστικό κατάστημα

Στο μεταξύ, το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του τουριστικού καταστήματος που έγινε στόχος την περασμένη Παρασκευή, αποκάλυψε τον δράστη. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Πρόκειται για έναν 42χρονο ημεδαπό, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1 ο οποίος την ημέρα που αφαίρεσε τα χρήματα ήταν έξω με άδεια. Περνώντας έξω από το τουριστικό ιδιοκτησίας 62χρονου Χανιώτη, εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία του, έψαξε κάτω από την ταμειακή μηχανή όπου βρίσκονταν έξι χιλιάδες ευρώ σε δεσμίδες των εκατό, των πενήντα και των είκοσι ευρώ, τα πήρε και εξαφανίσθηκε. Με την επιστροφή του από την άδεια στο κατάστημα κράτησης θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ακόμα δίωξη σε βάρος του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News