Χανιά: Έσπασαν την τζαμαρία και εισέβαλαν σε φαρμακείο - Στα 50 μέτρα από το τουριστικό γραφείο που αφαίρεσαν 6.000 ευρώ (pic)

Κρήτη
Χανιά: Έσπασαν την τζαμαρία και εισέβαλαν σε φαρμακείο - Στα 50 μέτρα από το τουριστικό γραφείο που αφαίρεσαν 6.000 ευρώ (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περασμένη Παρασκευή άγνωστος δράστης εισέβαλε σε τουριστικό γραφείο 50 μέτρα από το φαρμακείο - Για αύξηση κλοπών και διαρρήξεων κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες

Και δεύτερη κλοπή σημειώθηκε σε κατάστημα στα Χανιά, μέσα σε μια εβδομάδα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα φαρμακείο, στο οποίο οι δράστες παραβίασαν την είσοδο σπάζοντας την τζαμαρία και αφαίρεσαν χρήματα από το ταμείο.

Το φαρμακείο βρίσκεται στην οδό Χάληδων, 50 μέτρα μακριά από το τουριστικό κατάστημα, στο οποίο εισέβαλε δράστης την περασμένη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, αφαίρεσε 6.000 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, από το φαρμακείο κλάπηκε μόνο χρηματικό ποσό χωρίς να λείπουν σκευάσματα. Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου ειδοποιήθηκε για την υπόθεση το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Οι καταστηματάρχες στην οδό Χάληδων κάνουν λόγο για αύξηση κλοπών το τελευταίο διάστημα.

Κλοπή σε τουριστικό κατάστημα

Απύθμενο θράσος είχε ο δράστης της κλοπής που έγινε μέρα μεσημέρι σε τουριστικό κατάστημα στα Στιβανάδικα στα Χανιά. Χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και γνωρίζοντας προφανώς το σημείο στο οποίο βρίσκονταν τα χρήματα, μπήκε σαν κύριος εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη, αφαίρεσε 6.000 ευρώ και έφυγε ανενόχλητος.

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος στη συμβολή των οδών Σκρύδλοφ και Χάληδων στα Στιβανάδικα, κατέγραψε καρέ καρέ τις κινήσεις του θρασύτατου δράστη ο οποίος κατευθύνθηκε κατευθείαν στο ταμείο, κάτω από το οποίο ο ιδιοκτήτης είχε φυλάξει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ που προόριζε για την πληρωμή των προμηθευτών του. Αφού έλεγξε προηγουμένως το χώρο και βεβαιώθηκε πως δεν ερχόταν ο καταστηματάρχης, έδρασε ταχύτατα αλλά με επαγγελματική προσοχή. Χρειάστηκε μόλις ενάμιση λεπτό για να αφαιρέσει τις έξι χιλιάδες ευρώ και να διαφύγει. Είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν μπήκε καν στον κόπο να ανοίξει την ταμειακή μηχανή.

Ήταν δύο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής , τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και πολύς κόσμος περπατούσε αμέριμνος έξω από το κατάστημα. Ο 62χρονος ιδιοκτήτης κατήγγειλε την κλοπή σε βάρος του μια ημέρα μετά, προσκομίζοντας στις αστυνομικές αρχές και το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της επιχείρησης του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εξετάζουν προσεκτικά το υλικό που έχουν στη διάθεση τους αναζητώντας τα ίχνη του δράστη. Πρόκειται για έναν ψηλό άνδρα, μέσης ηλικίας, που φορά τζιν παντελόνι, γιλέκο και μαύρα παπούτσια με άσπρη ρίγα. Χαρακτηριστική είναι η άνεση των κινήσεων του και η παντελής έλλειψη νευρικότητας, στοιχείο που είναι εμφανές στο βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News