Σφράγισαν πολυκατάστημα στα Χανιά: Πώς εξαπατούσε τους πελάτες και δεν τους έδινε αποδείξεις

Κρήτη
Σφράγισαν πολυκατάστημα στα Χανιά: Πώς εξαπατούσε τους πελάτες και δεν τους έδινε αποδείξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πολυκατάστημα διαφήμιζε μεγάλες εκπτώσεις ενώ πηγές αναφέρουν ότι στο ταμείο η έκπτωση ήταν ακόμη και της τάξης του 60% με τα κέρδη του να είναι υψηλά λόγο της φοροδιαφυγής

Λουκέτο σε μεγάλο κινέζικο πολυκατάστημα στα Χανιά έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κρούοντας το καμπανάκι για τη συνέχιση των σαρωτικών ελέγχων σε επιχειρήσεις για την πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής. Η περίπτωση του πολυκαταστήματος πάντως έφερε τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ μπροστά σε συστηματικές φορολογικές παραβάσεις καθώς δεν εκδίδονταν αποδείξεις για μεγάλο αριθμό αγορών με το πρόσχημα μεγαλύτερων εκπτώσεων έως και 60%.

Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε μεγάλο κινέζικο πολυκατάστημα στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου στα Χανιά με τους ελεγκτές να κάνουν φύλο και φτερό τα οικονομικά του και να προχωρούν σε σφράγιση του για φοροδιαφυγή. Όπως διαπίστωσαν οι εφοριακοί ακόμη και σε αγορές για τις οποίες οι καταναλωτές πλήρωναν με κάρτα, η επιχείρηση δεν έκοβε ως όφειλε και απόδειξη στην ταμειακή μηχανή ενώ σε πολλές περιπτώσεις υποσχόταν μεγαλύτερη έκπτωση για πληρωμές μετρητοίς και χωρίς απόδειξη. 

Το πολυκατάστημα που έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό ποσοστό πελατών λόγω των χαμηλών τιμών του, διαφήμιζε μεγάλες εκπτώσεις ενώ πηγές αναφέρουν ότι στο ταμείο η έκπτωση ήταν ακόμη και της τάξης του 60% με τα κέρδη του να είναι υψηλά λόγο της φοροδιαφυγής.

Εκτός από το λουκέτο στο πολυκατάστημα για δύο ημέρες οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επέβαλαν και χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο κατά την συνήθη πρακτική του Υπουργείου Οικονομικών, η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει σύντομα και νέα έφοδο, ελέγχοντας σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και από προηγούμενα χρόνια, στέλνοντας έτσι μήνυμα σε επίδοξους φοροφυγάδες και σε όσους ήδη φοροδιαφεύγουν εις βάρος της οικονομίας και των καταναλωτών. 

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες, ότι οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News