Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη για τους μαθητές γυμνασίου της Γαύδου

Κρήτη
Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη για τους μαθητές γυμνασίου της Γαύδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα των παιδιών, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να εξασφαλίσει το δικαίωμα τους να δώσουν εξετάσεις για την δευτέρα γυμνασίου και να ενταχθούν στο σύστημα, ισάξια με τους μαθητές όλης της επικράτειας

Λύση μέσω τηλεκπαίδευσης προανήγγειλε επισκεπτόμενος τη Γαύδο ανήμερα των Θεοφανίων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο μαθητές γυμνασίου του ακριτικού νησιού οι οποίοι παραμένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η μητέρα των παιδιών, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να εξασφαλίσει το δικαίωμα τους να δώσουν εξετάσεις για την δευτέρα γυμνασίου και να ενταχθούν στο σύστημα, ισάξια με τους μαθητές όλης της επικράτειας. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε την αποστολή ασθενοφόρου στο νησί ενώ δέχτηκε πλαίσιο αιτημάτων από τον γιατρό της Γαύδου.  

Τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας, που βρέθηκαν ανάμεσα στην απόφαση των γονιών τους να μην εγκαταλείψουν την εσχατιά της Ευρώπης και στην άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύσει για εθνικούς έστω λόγους γυμνασιακή τάξη στο νησί, παρακολουθούν ιδιαίτερα διαδικτυακά μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς.  

Επισήμως όμως, οι δύο μαθητές φαίνονται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Να αναγνωριστεί το δικαίωμα των παιδιών της στη μάθηση και η επιλογή τους να είναι ακρίτες, ζητά η μητέρα Έφη Γεωργακά Λουγιάκη η οποία πριν από 16 χρόνια άφησε την Αθήνα για να ζήσει στο νοτιότερο άκρο της χώρας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News