Επί ποδός η Τροχαία Χανίων για την ασφαλή κίνηση στους δρόμους (βίντεο)

Κρήτη
Επί ποδός η Τροχαία Χανίων για την ασφαλή κίνηση στους δρόμους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εστιασμένοι στις παραβάσεις που βεβαιώνονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα ξεκαθαρίζει η Τροχαία

Με τη χρονιά να κλείνει με θλιβερό απολογισμό στον αριθμό των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα και δεκάδες οικογένειες να έχουν βυθιστεί στο πένθος, το προσωπικό της Τροχαίας Χανίων, όπως και ολόκληρης της Κρήτης, ενισχύει την παρουσία του στους δρόμους σε μια προσπάθεια η περίοδος των γιορτών να κυλήσει αναίμακτα. Υπάλληλοι της υπηρεσίας βρίσκονται ήδη επί ποδός καλώντας τους πολίτες να τηρούν τον Κώδικα και να καθιερώσουν τον οδηγό της παρέας ώστε ακόμη και εκείνοι που θα βρεθούν υπό την επήρεια αλκοόλ να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Χθες το πρωί κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αστυνόμο Α΄ Γιάννη Βλαχάκη, διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς στον κόμβο Κλαδισσού διενεργώντας παράλληλα ελέγχους.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Τμήμα Τροχαίας Χανίων θα βρίσκεται επί ποδός, όλη η διαθέσιμη δύναμη του προσωπικού της Τροχαίας θα βρίσκεται στους δρόμους, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχου καθ όλη την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων» τόνισε ο διοικητής της Τροχαίας κ. Βλαχάκης.

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εστιασμένοι στις παραβάσεις που βεβαιώνονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βλαχάκης «θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση σε επικίνδυνες παραβάσεις, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα ,το αντικανονικό προσπέρασμα ,η μη χρήση ζώνης και κράνους, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση όπως επίσης και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ».

Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους, οι έντονοι ρυθμοί των γιορτών και η διασκέδαση που συνοδεύεται από κατανάλωση αλκοόλ, ενισχύουν τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Η καθιέρωση του «οδηγού της παρέας» που προβάλλεται έντονα ως μήνυμα και τις φετινές γιορτές, εγγυάται ηρεμία και ασφάλεια σε κάθε οικογένεια, τα μέλη της οποίας βρίσκονται στους δρόμους. «Καλούμε τους φίλους οδηγούς να οδηγήσουν με σύνεση και προσοχή, να σεβαστούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και σε περίπτωση που βγουν έξω για να διασκεδάσουν, είτε σε σπίτι είτε σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, να επιλέξουν κάποιον ως οδηγό της παρέας ,εκείνον δηλαδή που δεν θα πιεί, για να μπορέσει να μεταφέρει τους υπόλοιπους στα σπίτια τους με ασφάλεια» ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Αστυνόμος Γιάννης Βλαχάκης.

Η ενημερωτική καμπάνια της Τροχαίας στα Χανιά όπως και σε ολόκληρη την Κρήτη στοχεύει να βρει αποδέκτες τη φετινή εορταστική περίοδο.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News