Χανιά: Αυτό είναι το ιστιοπλοϊκό σκάφος που «ξεβράστηκε» στην παραλία (εικόνες)

Χανιά
Χανιά: Αυτό είναι το ιστιοπλοϊκό σκάφος που «ξεβράστηκε» στην παραλία (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει καθώς και το πώς βρέθηκε στην συγκεκριμένη ακτή. Από το περιστατικό δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο έβγαλε η θάλασσα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά. Από το λιμεναρχείο διερευνάται η προέλευση του, αν και δεν βρέθηκαν μέσα σε αυτό στοιχεία που να βοηθούν τις αρχές.

Το σκάφος είδε το πρωί κάτοικος της Αγίας Μαρίνας ο οποίος και ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές. Όπως διαπίστωσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου πρόκειται για ιστιοφόρο σημαίας Η.Π.Α. με το όνομα «Ελπίδα», μήκους δεκαπέντε μέτρων. Στο εσωτερικό του δεν βρέθηκαν αντικείμενα που να αποτελούν στοιχεία έρευνας ενώ δεν προκύπτει από πού παρασύρθηκε.

Εκτιμάται ωστόσο ότι το ιστιοφόρο ήταν δεμένο σε λιμάνι βόρεια των Χανίων και εξ αιτίας των θυελλωδών βόρειων ανέμων που έπνεαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, λύθηκαν οι κάβοι και παρασύρθηκε μέχρι την Κρήτη όπου και βγήκε στη στεριά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο , ακυβέρνητο σκάφος είχε βγει και πάλι στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο. Με την διαδρομή του τότε να θεωρείται ,αποκαλύφθηκε τελικά πως η θαλασσοταραχή το είχε παρασύρει από την Μύκονο και διασχίζοντας το μισό Αιγαίο έφτασε στα βόρεια παράλια της Ανατολικής Κρήτης.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News