Χανιά

Δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ΑμΕΑ: Καταθέτουν οι τελευταίοι μάρτυρες - Στην τελική ευθεία για την απόφαση του δικαστηρίου

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 20χρονου νεαρού με νοητική υστέρηση είχε έρθει στο φως το καλοκαίρι του 2021

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να φτάσει σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 20χρονου νεαρού με νοητική υστέρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά Χανίων, η οποία είχε έρθει στο “φως” το καλοκαίρι του 2021: Τον Ιούλιο εκείνου του έτους είχαν συλληφθεί ο πατέρας του νεαρού, καθώς κι ένας 66χρονος φίλος του. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο νεαρός εκμυστηρεύτηκε σε εργαζόμενες της Ομάδας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού και από δύο ιερείς.

«Για χρόνια, ένας νέος (που πλέον είναι 20 χρονών) ο Γιάννης Γ., με νοητική βλάβη, βιαζόταν από την παιδική του ηλικία. Ανάμεσα σε όσους κατηγορούνται ως κακοποιητές του είναι και “άνθρωποι κύρους”. Μετά από πολλά χρόνια συγκάλυψης και μετά από τις καταγγελίες ανθρώπων που επέλεξαν να σπάσουν μια ένοχη σιωπή, 4 άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα: ο πατέρας του, ένας γείτονάς του και δύο ιερείς.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να εξεταστούν και οι τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης και εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι απολογίες των 5 κατηγορουμένων, οι οποίες εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ. 

Την Τετάρτη δεν θα συνεδριάσει το ΜΟΔ, ενώ την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, εκτιμάται πως η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει με την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των 7 δικηγόρων, ενώ την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί η απόφαση που εκδώσει το δικαστήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια