Με δάκρυα μίλησε για τους βασανιστές του ο 20χρονος ΑμΕΑ στη δίκη για το βιασμό του (βίντεο)

Χανιά
Με δάκρυα μίλησε για τους βασανιστές του ο 20χρονος ΑμΕΑ στη δίκη για το βιασμό του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε κατάματα δεν θέλησε να αντικρίσει σήμερα τους πέντε κατηγορούμενους τους οποίους αναγνώρισε ως βασανιστές του, ο 20χρονος Γιάννης από τα Χανιά, ο οποίος ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του κατά συρροή βιασμού του, που εξετάστηκε το πρωί με την βοήθεια δικαστικού ψυχολόγου κεκλεισμένων των θυρών από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου
  • Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του 20χρονου Γιάννη στο ΜΟΔ
  • Είδε μόνο με την άκρη του ματιού του τους 5 κατηγορούμενους
  • Συγκλονιστική η μαρτυρία του συνηγόρου του 20χρονου Χανιώτη
  • «Βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας
  • Στην αντεπίθεση πέρασαν οι έξι συνήγοροι υπεράσπισης - Τι ισχυρίζονται

Σπαρταρώντας κυριολεκτικά σαν το ψάρι και με χαμηλωμένο το κεφάλι, ο 20χρονος σήμερα Γιάννης από τα Χανιά που έπεσε θύμα κακοποίησης και βιασμού από 4 άνδρες -δύο λαϊκούς και δύο κληρικούς- με την συγκατάθεση του πατέρα του, αντίκρυσε έστω και με την άκρη του ματιού του για πρώτη φορά σήμερα -μετά από 16 μήνες- τους βασανιστές του, τους οποίους μάλιστα αναγνώρισε και έδειξε με το χέρι του στην διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. 

Το δικαστήριο εξέτασε κεκλεισμένων των θυρών με την βοήθεια δικαστικού ψυχολόγου για σχεδόν πέντε ώρες τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση λόγω της νοητικής του κατάστασης, αλλά και της επιβαρυμένης ψυχολογικής του θέσης, «βομβαρδίστηκε» κυριολεκτικά από ερωτήσεις κυρίως από τους 6 συνηγόρους υπεράσπισης, την ίδια ώρα που το αίτημα περί απομάκρυνσης των 5 κατηγορουμένων από την αίθουσα με σκοπό την προστασία του Γιάννη, απορρίφθηκε. 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Γιάννη, Νίκος Ντουντουλάκης οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις διατυπώνοντας τες έτσι ώστε να προκληθεί επιπλέον σύγχυση στον μάρτυρα, αγνοώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Επίσης ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ο ίδιος έπαιξε το ρόλο του υποβολέα στις έγγραφες καταθέσεις του Γιάννη στις αρμόδιες αρχές, όπως φέρεται να ειπώθηκε στην διάρκεια της διαδικασίας από την υπεράσπιση με σκοπό τον εκφοβισμό του Γιάννη, αλλά και του ίδιου προσωπικά.

Αναγνωρίζοντας την νοητική κατάσταση του Γιάννη, οι συνήγοροι υπεράσπισης, δια στόματος της Βάσως Πανταζή, ισχυρίστηκαν ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι εντελώς αναξιόπιστος και ότι λέει ψέματα για το μαρτύριο που υποστηρίζει ότι έζησε στα χέρια των 5 κατηγορουμένων. 

Επιπλέον η κ. Πανταζή ισχυρίστηκε ότι ο Γιάννης έχει καταγγείλει περίπου άλλα 25 άτομα από το χωριό του ότι προχώρησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, χωρίς ωστόσο να έχει πέσει φως σε αυτή την πτυχή της υπόθεσης. 

Η ίδια πάντως άφησε αιχμές εναντίον εκείνων, τους οποίους δεν κατονόμασε, που κατέστησαν τον Γιάννη μάρτυρα στην υπόθεση με σκοπό, όπως είπε, να βλάψουν κάποιους ανθρώπους. 

Μετά την κατάθεση του Γιάννη και αφού κατατέθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον συνήγορο του ως προς τα όσα ισχυρίστηκε, η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα με την εξέταση άλλων μαρτύρων κατηγορίας, ενώ δική θα συνεχιστεί και αύριο στις 9 το πρωί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News