Χανιά

Χανιά - Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο

Η διαμαρτυρία οργανώνεται για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 - Το Σωματείου διαμαρτύρεται για την μη ένταξή του στις δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παραρτήματος Χανίων καλούν κάθε εργαζόμενο/η, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συλλογικότητες να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Όπως τονίζουν: 

Στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΧ, η πλειοψηφία του ΔΣ τάχθηκε κατά της ένταξης μας στις δυνάμεις του εργατικού κέντρου με πρόφαση ότι το καταστατικό του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών προβλέπει ότι μέλη του σωματείου μπορούν να είναι εργαζόμενοι/ες που έχουν εξαρτημένη εργασία ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, μηνιαίος μισθός, κατ’ αποκοπή, ωρομίσθιος, τηλεργασία κλπ.).

Σύμφωνα με την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΧ η πρόταση αυτή υποκρύπτει ότι μέλη μας είναι εν δυνάμει εργοδότες(!!).

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τα 8 μέλη της διοίκησης που καταψήφισαν την ένταξη του ΣΜΤ στο ΕΚΧ, δεν θεωρούν σημαντική την καταπολέμηση της ελαστικοποίησης της εργασίας και την κάλυψη όλων αυτών των εργαζομένων χωρίς δικαιώματα. Το θράσος τους είναι τέτοιο που έχουν την ίδια επιχειρηματολογία και για τα σωματείο εργαζομένων στην e-food, ένα σωματείο που τον Σεπτέμβρη του 2021 έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι σε αυτό το μοντέλο ελαστικής εργασίας έχοντας στο πλάι τους το σύνολο της κοινωνίας.

Το παράρτημα Χανίων του ΣΜΤ είναι αγωνιστικά ενεργό από το έτος ίδρυσής του (2018) με ένα πλούσιο ιστορικό δράσεων ενάντια σε άδικες απολύσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες εις βάρος εργαζομένων (διεκδίκηση δεδουλευμένων στην JR technologies, ανάδειξη σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζόμενης σε τεχνικό γραφείο από το αφεντικό της, διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης). Πραγματοποιεί τακτικά γενικές συνελεύσεις ενώ τα μέλη του αυξάνονται συνεχώς. Η δράση του σωματείου αποτυπώνεται και στην πόλη των Χανίων με τη συμμετοχή του στις γενικές απεργίες, καθώς και σε άλλες κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις.

Το Σωματείο μας αγωνίζεται διαρκώς για την υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου. Μιας σύμβασης που δεν θα διαχωρίζει τους/ις εργαζομένους/ες με βάση τις ιδιαιτερότητες της εργασίας, της πληρωμής ή της φορολογίας τους. Κάτι που κάνει και το σωματείο μας στη λειτουργία του σπάζοντας στην πράξη τους πλαστούς διαχωρισμούς που δημιουργεί το Κεφάλαιο και τα αφεντικά.

Κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως ούτε εργοδότες είμαστε ούτε θα δεχτούμε τέτοιες αβάσιμες αποφάσεις αποκλεισμού του σωματείου μας!

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!

Όλες/οι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30/11/22 στις 18:00 έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια