Δώρα ζωής για ασθενείς σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο από την 21χρονη Έμμα - Μέσω του ΕΟΜ οι λήπτες των οργάνων

Κρήτη
Δώρα ζωής για ασθενείς σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο από την 21χρονη Έμμα - Μέσω του ΕΟΜ οι λήπτες των οργάνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας

Δώρα ζωής παίρνουν, εντός της ημέρας, δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, από την 21χρονη φοιτήτρια, που κατέληξε το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη στην περιοχή της Καμάρας.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών του Εθνικού Οργανισμού Μοσχευμάτων, αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις συμβατότητας, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News