Χανιά: Άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφορθές στα μηχανήματα ελεγχόμενης στάθμευσης που συμπληρώνουν λίγους μήνες λειτουργίας

Κρήτη
Χανιά: Άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφορθές στα μηχανήματα ελεγχόμενης στάθμευσης που συμπληρώνουν λίγους μήνες λειτουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που αποτυπώνουν την παντελή έλλειψη σεβασμού της δημοσίας περιουσίας, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του δημόσιου χώρου και την ίδια στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να παρεμβαίνουν άμεσα και με τη συχνότητα που απαιτείται σε κάθε περιστατικό δολιοφθοράς

Τα νέα μηχανήματα ελεγχόμενης στάθμευσης που είναι εγκατεστημένα σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αν και υποστελεχωμένες, να καλούνται συνεχώς να αποκαθιστούν φθορές στη δημοτική περιουσία.

Πριν συμπληρώσουν λίγους μήνες λειτουργίας έγιναν στόχος αγνώστων που ξέσπασαν τη μανία τους πάνω σε αυτά.

Τα μηχανήματα ελεγχόμενης στάθμευσης με το σύστημα i park από την αρχή της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το εθνικό στάδιο και σε όλο το μήκος της Χαριλάου Τρικούπη έχουν είτε καταστραφεί, είτε φέρουν σημάδια δολιοφθορών. 

Οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων καλούνται κάθε τόσο να αποκαθιστούν φθορές ακόμη και σε κτήρια για τα οποία έχουν υπάρξει παρεμβάσεις αποκατάστασης, σε σχολεία, παιδικές χαρές, ακόμη και σε αστικό εξοπλισμό. 

Δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση πάντως, αφού οι δολιοφθορές σε πινακίδες, δημόσια κτίρια ακόμη και σε δέντρα είναι συνηθισμένο φαινόμενο.  

Εικόνες ωστόσο που αποτυπώνουν την παντελή έλλειψη σεβασμού της δημοσίας περιουσίας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του δημόσιου χώρου και την ίδια στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να παρεμβαίνουν άμεσα και με τη συχνότητα που απαιτείται σε κάθε περιστατικό δολιοφθοράς.  

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης πάντως το παρήγορο για τον δήμο Χανίων είναι πως η ζημιά είναι επιφανειακή και δεν επηρεάζεται η λειτουργία του. 

"'Οπως είδατε προ καιρού κάποιοι στη Χάληδων έσπασαν τα δέντρα. Τα έργα είναι καλά να γίνονται αλλά από κει και πέρα αν δεν έχουμε και την παιδεία να διαφυλάξουμε όλα αυτά που προσπαθούμε να φτιάξουμε με κόπο και με χρήματα των ίδιων των πολιτών ,δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος της ημέρας" τόνισε μιλώντας για το θέμα ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Χανίων Μιχάλης Καλογριδάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News