Ένοχος με μειωμένη ποινή και στο Εφετείο ο 49χρονος για την ομηρία στον ΟΚΑΝΑ

Κρήτη
Ένοχος με μειωμένη ποινή και στο Εφετείο ο 49χρονος για την ομηρία στον ΟΚΑΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2017

Ένοχος και στο Εφετείο κρίθηκε νωρίτερα σήμερα ο 49χρονος άνδρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση ομηρίας που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2017 στο κατάστημα του ΟΚΑΝΑ Χανίων.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά, έκρινε ένοχο τον 49χρονο πατέρα πέντε παιδιών για «αρπαγή κατά συρροή» και για «οπλοχρησία». Η υπόθεση ελήφθη κατά πλειοψηφία (5-2). Τελικά, στον 49χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3 μηνών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είχε κρίνει και τότε ένοχο τον 49χρονο (κατά πλειοψηφία, 4-3), επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 11 μηνών.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, σε πρώτο βαθμό, είχε καταθέσει μία από τις τρεις  γυναίκες που είχαν κρατηθεί όμηροι από τον 49χρονο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ψυχίατρο στο επάγγελμα.

Η εν λόγω μάρτυρας είχε τότε υποστηρίξει στην κατάθεσή της ότι ο δράστης δε βρισκόταν είτε υπό την επήρεια, είτε υπό τη στέρηση φαρμάκων ή άλλων ουσιών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η ψυχίατρος, το άγχος, αλλά και η ανησυχία του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της ομηρίας φανερώνουν ότι ο ίδιος γνώριζε καλά το τι έπραττε.

Εξάλλου, η ψυχίατρος υποστήριξε ότι ζήτησε να λάβει τη φαρμακευτική της αγωγή για καρδιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, κάτι το οποίο είχε γίνει δεκτό από τον 49χρονο. 

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δε ζήτησε από τον κατηγορούμενο να την αφήσει ελεύθερη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε καμία περίπτωση δε θα άφηνε μόνες τους τις άλλες δύο γυναίκες (σ.σ. νοσηλεύτριες του Οργανισμού) που κρατούνταν όμηροι μαζί της.

Όπως ειπώθηκε, εξάλλου, κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μία από τις ομήρους βρέθηκε να έχει κολλημένο στον κρόταφό της το όπλο του κατηγορουμένου... 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρίτη μάρτυρας δεν κατάφερε να ελέγξει τη συγκινησιακή της φόρτιση και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ξέσπασε σε κλάματα.

(φωτογραφίες αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News