Χανιά: Ξεκίνησε η διαδικασία αποζημίωσης για κύρια κατοικία και οικοσκευές, με αφορμή τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

Κρήτη
Χανιά: Ξεκίνησε η διαδικασία αποζημίωσης για κύρια κατοικία και οικοσκευές, με αφορμή τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν τα απαραίτητα αρχεία στο www.chania.gr και να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως και 14/11/2022, μέσω e-mail στο [email protected] με θέμα: Διαδικασία αποζημίωσης για κύρια κατοικία και οικοσκευές

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 33862/06-05-2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές» (ΦΕΚ 1699 Β΄), οι κάτοικοι του Δήμου Χανίων, των οποίων η κύρια κατοικία και η οικοσκευή επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022, μπορούν να αιτηθούν αποζημίωση, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση και την Υπεύθυνη Δήλωση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν τα απαραίτητα αρχεία στο www.chania.gr και να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως και τις 14 Νοεμβρίου 2022, μέσω e-mail στο [email protected] με θέμα: Διαδικασία αποζημίωσης για κύρια κατοικία και οικοσκευές. 

Επισημαίνεται ότι η αποζημίωση αφορά αποκλειστικά χώρους διαβίωσης οικογενειών κύριας κατοικίας, που έχει υποστεί ζημιές στην οικοσκευή της, είτε χρήζει απλών επισκευαστικών εργασιών.

Η αποζημίωση δεν προβλέπεται για δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες, υπόγειους βοηθητικούς χώρους, γενικά βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, γκαράζ, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσια, καταπτώσεις εξωτερικών τοιχίων-περιφράξεις, κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/18102022apozimioseiskakokairias.html και εξυπηρέτηση στο τηλέφωνο: 2821341694, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News