Σκυλακάκης από Χανιά: «Η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση»

Κρήτη
Σκυλακάκης από Χανιά: «Η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα έχουμε μια επιβράδυνση, αλλά όταν θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην οικονομία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας αλλά όχι ύφεση, εκτίμησε για την χώρα μας όταν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στο περιθώριο εκδήλωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, σήμερα το απόγευμα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα μπει σε επιβράδυνση και αρκετές χώρες σε ύφεση.

 « Η δική μας χώρα, με την βοήθεια και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, της υψηλής ανάπτυξης και του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, θα αποφύγει την ύφεση. Θα έχουμε μια επιβράδυνση, αλλά όταν θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι  μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εγχώρια οικονομία χαρακτηρίζοντας το ως μεγάλη ευκαιρία για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σημείωσε δε ότι είναι κομβική η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες του προγράμματος και κάλεσε τους επιχειρηματίες να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που παρέχει.

Το πρωί της Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφτεί τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη ενώ στις δέκα και μισή προγραμματίστηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τη συμμετοχή δημάρχων της περιφερειακής ενότητας και του  αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή. Το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει στην αντίστοιχη  εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News