Φρικιαστικό δυστύχημα στα Χανιά: «Άκουσα τις φωνές και πήγα» - Συγκλονιστική μαρτυρία

Κρήτη
Φρικιαστικό δυστύχημα στα Χανιά: «Άκουσα τις φωνές και πήγα» - Συγκλονιστική μαρτυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 38χρονος έπεσε στην πλαγιά ενώ κρατούσε στα χέρια του το αλυσοπρίονο αναμμένο - Πώς έγινε το ατύχημα - Δεκάδες δυστυχήματα κατά καιρούς στην Κρήτη

Φριχτό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου, ένας 38χρονος από την Αλβανία, όταν τραυματίστηκε στον λαιμό με το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε για να κλαδέψει ελαιόδεντρα σε αγροτική τοποθεσία του χωριού Βουτάς του δήμου Καντάνου-Σελίνου. Ο άτυχος άντρας, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 2 και 6 ετών, φέρεται να έπεσε στην πλαγιά όπου πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες, ενώ κρατούσε στα χέρια του το αλυσοπρίονο αναμμένο. Ένα τραύμα στον λαιμό, που έπληξε την κεντρική αρτηρία, ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στον θάνατο, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ακαριαίος.

Κοντά του έσπευσε η σύζυγός του και συγγενικά του πρόσωπα, που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Βουτά, το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιόχωρας και ασθενοφόρο για να παραλάβει τη σορό και να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο κ. Χρήστος, πρώτος ξάδελφος του άτυχου 38χρονου, που εργαζόταν σε καλλιέργειες σε κοντινή αγροτική τοποθεσία, έσπευσε στο σημείο.

«Άκουσα τις φωνές και πήγα. Όταν έφτασα κοντά, ο ξάδελφός μου ήταν μέσα στα αίματα και ήταν ήδη αργά. Είχε πάει από το πρωί στην περιοχή για να καθαρίσει τις ελιές», είπε και δήλωσε συγκλονισμένος για το τραγικό δυστύχημα.

Συγκλονισμένη είναι και όλη η τοπική κοινωνία του Βουτά και των γύρω χωριών. Ο 38χρονος ζούσε τουλάχιστον 20 χρόνια στην περιοχή και απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές δουλειές. Είχε δημιουργήσει την οικογένειά του, όπως πολλοί ακόμη ομοεθνείς του, και εξασφάλιζε τα προς το ζην μέσα από την εργασία του σε ελαιοκαλλιέργειες. Ο άδικος θάνατός του βύθισε στο πένθος τη σύζυγο και συνολικά τους δικούς του ανθρώπους, που εκτός από την απώλεια του 38χρονου, έχουν να διαχειριστούν και το κενό που αφήνει πίσω του ως πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Δεκάδες δυστυχήματα

Δεκάδες ακόμα δυστυχήματα και ατυχήματα έχουν κατά καιρούς σημειωθεί στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα στη διάρκεια αγροτικών εργασιών, εξαιτίας λάθος χειρισμών ή απροσεξίας κατά τη χρήση αλυσοπρίονου. Άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί ή έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες, ενώ άλλοι έχουν βρει φριχτό θάνατο.

Τον περασμένο Μάρτιο, στο χωριό Ορθούνι του δήμου Πλατανιά, ένας 47χρονος πυροσβέστης από τα Χανιά, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο, την ώρα που πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες. Ο άτυχος άντρας τραυματίστηκε στον μηρό με αλυσοπρίονο και μέσα σε ελάχιστα λεπτά πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 47χρονος είχε μεταβεί μόνος στην περιουσία που διατηρούσε στο ημιορεινό χωριό, με σκοπό να κλαδέψει ελαιόδεντρα στην καλλιέργειά του.

Σημειώνεται πως για τη χρήση αλυσοπρίονου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, συστήνεται στους χειριστές να φορούν προστατευτικά γάντια και ενισχυμένο ρουχισμό για αυξημένη προστασία κατά τη χρήση του, ωστόσο ελάχιστοι λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Είχε ακρωτηριαστεί στα γεννητικά του όργανα

Ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου άνδρα από αλυσοπρίονο συνιστά αναμφίβολα ένα τραγικό γεγονός. Ωστόσο, λίγους μόνο μήνες νωρίτερα, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, ένα ακόμη ατύχημα με αλυσοπρίονο είχε λάβει χώρα στην Κρήτη. Όπως ανέφερε τότε το σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr, ένας 30χρονος άνδρας πραγματοποιούσε εργασίες κάνοντας χρήση αλυσοπρίονου, σε περιοχή του Ηρακλείου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο άτυχος 30χρονος τραυματίστηκε από το αλυσοπρίονο, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων.

Επιτόπου μετέβη τάχιστα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί, ο 30χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με το ιατρικό προσωπικό να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την περίθαλψη του τραύματός του. Μετά το πέρας της επέμβασης, πάντως, αποφασίστηκε αρμοδίως να διακομιστεί ο τραυματίας σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση του βαρύτατος τραύματος που υπέστη. Γι’ αυτόν τον λόγο, στήθηκε από τις Αρχές «αερογέφυρα ζωής», προκειμένου να μεταφερθεί ο 30χρονος από το Ηράκλειο στην πρωτεύουσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News