Ποδηλατάδα στην Κρήτη από παρέα ηλικιωμένων Καναδών (εικόνες)

Κρήτη
Ποδηλατάδα στην Κρήτη από παρέα ηλικιωμένων Καναδών (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Ηράκλειο στην Ιεράπετρα και στο νότιο Ρέθυμνο

Αποφάσισαν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Κρήτης διασχίζοντας δεκάδες χιλιόμετρα με ποδήλατα, σε ένα δεκαήμερο γεμάτο εμπειρίες. Ο λόγος για μια παρέα ηλικιωμένων τουριστών από τον Καναδά, που πάρα τα χρόνια τους, επέλεξαν να ξεκινήσουν πάνω σε δύο τροχούς από το Ηράκλειο ,να φτάσουν μέχρι την Ιεράπετρα κι από εκεί στο Ρέθυμνο, αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι γερνούν μόνο αν γεράσει η ψυχή τους.

Είναι όλοι άνω των 70 ετών κι όμως τίποτα δεν είναι ικανό να τους στερήσει τη χαρά τη ζωής. Με ζωντάνια που θα ζήλευαν πολλοί νέοι κι έχοντας πρώτο σταθμό το Ηράκλειο, πήγαν ποδηλατώντας στη Χερσόνησο, στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα κι αφού συνέχισαν προς τον Τσούτσουρο, κατευθύνθηκαν προς Αγία Γαλήνη κι επέστρεψαν στο Ρέθυμνο.

Ενθουσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές του νησιού, την κρητική φιλοξενία και γαστρονομία, οι Καναδοί δηλώνουν έτοιμοι να επαναλάβουν το εγχείρημα τους το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ελληνοκαναδός Δημήτρης Δήμας στα 77 του χρόνια έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται. «Ήταν όλα πολύ όμορφα, απολαύσαμε με ηρεμία τα τοπία της Κρήτης, γνωρίσαμε τους ανθρώπους κάθε τόπου ,γευτήκαμε παραδοσιακά φαγητά» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εμπειρία που έζησε. 

Η ιδέα των ποδηλατικών διαδρομών στο νησί και της αποφυγής λεωφορείου ή ενοικιαστικών αυτοκινήτων, ήταν του κ. Δημήτρη Γιώτη, ξεναγού, ο οποίος συνόδευε τους ηλικιωμένους Καναδούς σε όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. Οι ίδιοι πάντως είπαν για τα ποδήλατα πως αποτελούν μέρος της καθημερινότητας τους στον Καναδά. Σύμφωνα με τον κ. Δήμα και οι οκτώ χρησιμοποιούν εξαιρετικά συχνά ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους ενώ προκειμένου να αθληθούν διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα.

Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους με ποδήλατα οι Καναδοί ταξιδιώτες έφτασαν στα Χανιά αναζητώντας περισσότερες εμπειρίες και σήμερα είναι έτοιμοι να διασχίσουν το Φαράγγι της Σαμαριάς. Έχουν άριστη φυσική κατάσταση και κυρίως αστείρευτη ενέργεια που τους επιτρέπει να μην μένουν στάσιμοι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News