Χανιά: Τρίτη ημέρα αγωνίας για την 75χρονη αγνοούμενη - Στα τυφλά οι έρευνες για τον εντοπισμό της 

Κρήτη
Χανιά: Τρίτη ημέρα αγωνίας για την 75χρονη αγνοούμενη - Στα τυφλά οι έρευνες για τον εντοπισμό της 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφαντη παραμένει μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, η 75χρονη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από την περασμένη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στον Αλικιανό Χανίων

Άφαντη εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, η 75χρονη από την Αλβανία η οποία εξαφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου από τον Αλικιανό Χανίων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχή μέρα καθώς σύμφωνα με τους οικείους της, η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκε τρίτο εικοσιτετράωρο, με τις ομάδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες να κινούνται στα τυφλά και χωρίς να βρίσκουν κάποιο στοιχείο που ενδεχομένως να τις οδηγούσε στον εντοπισμό της ηλικιωμένης. Την ίδια στιγμή η αγωνία των ανθρώπων του οικογενειακού της περιβάλλοντος βρίσκεται στο κόκκινο.  

Υπενθυμίζεται ότι η 75χρονη Caushi Shaniko έφυγε από το σπίτι της στον Αλικιανό την περασμένη Παρασκευή στις οκτώ το πρωί προκειμένου να επισκεφθεί τον γιό της, το σπίτι του οποίου βρίσκεται εκατό πενήντα μέτρα μακριά από το δικό της. Ωστόσο εκεί δεν έφτασε ποτέ. Όταν πια νύχτωσε και η ηλικιωμένη δεν είχε δώσει σημεία ζωής, η οικογένεια της ειδοποίησε την αστυνομία όπως επίσης τη Γραμμή Ζωής μέσω της οποίας ενεργοποιήθηκε κοινωνικός συναγερμός Silver Alert. 

Ταυτόχρονα άρχισαν έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες σε πρώτη φάση επικεντρώθηκαν στον Αλικιανό και στην ευρύτερη περιοχή όπου πιθανόν να κινήθηκε η ηλικιωμένη. Απέβησαν όμως άκαρπες. Την περασμένη Κυριακή, δεύτερη μέρα των ερευνών αλλά και χθες, οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε άλλα χωριά του δήμου Πλατανιά.  

Την ημέρα που εξαφανίστηκε η 75χρονη γυναίκα φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρη φούστα και μαύρες παντόφλες ενώ κρατούσε ένα ξύλο, αντί για μπαστούνι. Έχει καστανά μάτια και έχει ύψος 1,50 ενώ είναι εύσωμη. Οι αρχές καλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε που θα βοηθούσε στον εντοπισμό της να ενημερώσει επικοινωνώντας άμεσα με την υπηρεσία Silver Alert όλο το 24ωρο στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. 

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της ηλικιωμένης, παίρνουν μέρος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, δυνάμεις της αστυνομίας, η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών, ομάδα του παραρτήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Μάλιστα συνδράμουν εθελοντές και ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί στις αναζητήσεις ανθρώπων. Το δύσβατο τμήμα του Αλικιανού ήλεγξε drone της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών. Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκαν σημεία σε μια ακτίνα λίγων εκατοντάδων μέτρων γύρω από το σπίτι της 75χρονης.  

Η ηλικιωμένη από την Αλβανία που κατοικούσε στον Αλικιανό δεν είναι η μόνη περίπτωση εξαφάνισης στον δήμο Πλατανιά. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 από το χωριό Κοντομαρί χάθηκαν τα ίχνη του 85χρονου Γιώργου Αποστολάκη. Παρά τις συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό του, ο ηλικιωμένος μέχρι σήμερα θεωρείται αγνοούμενος.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News