Σχολεία: Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών τα Χανιά

Χανιά
Σχολεία: Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά τα κενά των εκπαιδευτικών στα Χανιά

Με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα χτυπήσει τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι και στα Χανιά.

Σε γυμνάσια και λύκεια οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών υπολογίζονται σε σαράντα, ωστόσο ο ακριβής αριθμός θα ξεκαθαριστεί στην αρχή της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται αν οριστικοποιηθούν οι άδειες των καθηγητών. Μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κενών σε δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων, Γιάννη Κυριακάκη, «οι σαράντα κενές θέσεις αφορούν στη γενική αγωγή. Στην ειδική αγωγή τα πράγματα με τους καθηγητές παράλληλης στήριξης δεν είναι τόσο ξεκάθαρα». Όπως τονίζει ο κ. Κυριακάκης, φέτος έχει τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός αναπληρωτών ενώ έγιναν και διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.

Περισσότερα είναι τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κάνει λόγο για 127 κενές θέσεις δασκάλων παράλληλης στήριξης, για 10 δασκάλους ειδικής αγωγής , 5 εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και 10 διευρυμένου ωραρίου. Δεκάδες είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ο Σ.Ε.Π.Ε. Χανίων καταγγέλλει «το σχεδιασμό του υπουργείου και την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε πολλούς μαθητές. Θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων να στείλει πλασματικά στοιχεία για την πραγματοποίηση των προσλήψεων στην Παράλληλη στήριξη αλλά και άκρως αντιπαιδαγωγική την απόφαση να γίνει διαχείριση των λειτουργικών κενών εις βάρος των μαθητών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News