default-image

Χανιά: Εικόνες καταστροφής από τη θαλασσοταραχή - Ζημιές στο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ

Κρήτη
Χανιά: Εικόνες καταστροφής από τη θαλασσοταραχή - Ζημιές στο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η τρίτη φορά που το εν λόγω σύστημα αυτόνομης πρόσβασης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές

Εκτεταμένες ζημιές στο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα της Νέας Χώρας προκάλεσε ο έντονος κυματισμός που επικρατεί από τις αρχές της εβδομάδας εξ αιτίας των ισχυρών βοριάδων. Σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, τα συνεργεία του δήμου Χανίων προχώρησαν σε απομάκρυνση του Seatrac προκειμένου να γίνει η αποκατάστασή του.

Σε ανακοίνωση του δήμου ωστόσο επισημαίνεται, ότι στον ναυαγοσωστικό πύργο στην παραλία της Νέας Χώρας, θα υπάρχει ειδικό αμαξίδιο προσέγγισης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, καθώς δεν προβλέπεται η επανατοποθέτηση του συστήματος SEATRAC για τη φετινή περίοδο.

Είναι η τρίτη φορά που το εν λόγω σύστημα αυτόνομης πρόσβασης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και τις δύο προηγούμενες τα συνεργεία του δήμου Χανίων το επισκεύαζαν άμεσα. Αυτή τη φορά λόγο χρονικής συγκυρίας που συμπίπτει τυπικά και ουσιαστικά με το τέλος του καλοκαιριού, η παραλία της πόλης θα μείνει χωρίς Seatrac. Σε λειτουργία όμως είναι το αντίστοιχο στου Αγίους Αποστόλους και σε άλλες ακτές των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News