Η περιπέτεια της οικογένειας από τη Γαύδο που ετοιμάζεται να χωριστεί (βίντεο)

Χανιά
Η περιπέτεια της οικογένειας από τη Γαύδο που ετοιμάζεται να χωριστεί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή από τον Παύλο Πολάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου έφτασε το θέμα των μαθητών από τη Γαύδο που αναγκάζονται έχοντας τελειώσει το δημοτικό, να εγκαταλείψουν μαζί με τη μητέρα τους το νησί - Τίθεται θέμα παιδαγωγικό και θέμα αναγκαιότητας κοινωνικοποίησης είπε η υφυπουργός Ζέτα Μακρή

Η περιπέτεια της οικογένειας από τη Γαύδο που ετοιμάζεται να χωριστεί, καθώς για τα δύο από τα τρία παιδιά που τέλειωσαν το δημοτικό σχολείο, φαίνεται ότι δεν προωθείται λύση να κάνουν τις γυμνασιακές τάξεις στο νησί, έφτασε στη Βουλή, με τον Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, να μιλούν ανοιχτά για κατάφωρη αδικία σε βάρος παιδιών σε ακριτικές περιοχές όπως τη Γαύδο.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης προειδοποίησε ότι το θέμα θα φτάσει μέχρι την Ευρωβουλή, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει αφενός από τη μητέρα να μείνει με τα παιδιά της στο νησί και αφετέρου από την Κυβέρνηση να δώσει την πρέπουσα σημασία στους ακρίτες.

Από την πλευρά της η κ. Μακρή έκανε λόγο για παιδαγωγικούς λόγους και αντικειμενικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την δημιουργία των γυμνασιακών τάξεων, ενώ προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών όταν είπε ότι τα παιδιά πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, αφήνοντας να εννοηθεί με αυτό τον τρόπο, ότι προάγεται η ιδέα του αναγκαστικού χωρισμού της οικογένειας που συντηρείται μόνο από τις αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες του πατέρα.

Για κατάφορη αδικία σε ένα αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών, τη μόρφωση, έκανε λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου που επανέλαβε ότι η ωφέλεια της λειτουργίας Δημοτικού και γυμνασιακής τάξης στη Γαύδο δεν μετριέται στεγνά οικονομικά.

Όπως όλα δείχνουν η οικογένεια θα χωριστεί, καθώς τα παιδιά και η μητέρα θα εγκατασταθούν στην Παλαιόχωρα, δεδομένου ότι το υπουργείο δεν προτίθεται να ανοίξει γυμνασιακές τάξεις στην Γαύδο.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News