Χανιά: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Κρήτη
Χανιά: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο η ανάδειξη του Μικρασιατικού πολιτισμού

Ένα δεκαπενθήμερο γεμάτο δράσεις πολιτισμού αφιερωμένες στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Περιβολίων σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης. Χθες το βράδυ το συγκρότημα Polis Ensemble πλημμύρισε το Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων με μικρασιάτικες μουσικές.

 Όπως αναφέρει σχετικά ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Περιβολίων, Γεράσιμος Βερυκάκης, «Μέσα σ αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτή τη συναυλία γιατί θεωρήσαμε πως το σχήμα με τις μουσικές του θα μας ταξιδέψει πολύ όμορφα στα παράλια της Μικράς Ασίας».

Αναφορικά με την καθοριστική συμβολή των προσφύγων της Μικράς Ασίας, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τον Χανίων, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης διαπιστώνοντας ότι:

«Οι πρόσφυγες έφεραν μαζί τους έναν τεράστιο πλούτο».

Στην ειδική βαρύτητα όπου τα Περιβόλια έπαιξαν για τους πρόσφυγες στάθηκε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Τάσος Αλόγλου υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή εγκαταστάθηκε ένας μεγάλος αριθμός μικρασιατικών οικογενειών.

Εικαστικά και μουσικά δρώμενα ,παιδικές θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών αλλά και διαγωνισμό μαγειρικής περιλαμβάνει το πρόγραμμα των δεκαπενθήμερων εκδηλώσεων στα Περιβόλια με κυρίαρχα τα μικρασιάτικα στοιχεία σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού και της κουλτούρας των Μικρασιατών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News