Χανιά: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος για τον βιασμό 19χρονης στα Φαλάσαρνα (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος για τον βιασμό 19χρονης στα Φαλάσαρνα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προφυλάκιση του 27χρονου Χανιώτη που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 19χρονης τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Φαλάσαρνα, αποφάσισαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Αυγούστου, ανακριτής και εισαγγελέας Χανίων - Δεν αποδέχτηκε την κατηγορία του βιασμού

Την προφυλάκιση του 27χρονου Χανιώτη που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 19χρονης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα Φαλάσαρνα, αποφάσισαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Αυγούστου, ανακριτής και εισαγγελέας Χανίων.

Ο νεαρός οδηγήθηκε υπό ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ στη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βίασε την κοπέλα, ισχυριζόμενος πως ότι έγινε, έγινε με τη θέληση της.

Ανακριτής και εισαγγελέας αξιολόγησαν τα στοιχεία της δικογραφίας, το πόρισμα του ιατροδικαστή και το υλικό από κάμερες που φαίνεται να έχουν καταγράψει τους δύο νέους σε χώρο του beach bar όπου διασκέδαζαν με τις παρέες τους.

Ο 27χρονος τήρησε τη στάση που είχε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του από τους αστυνομικούς χωρίς να παρεκκλίνει, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τις ανακριτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως την καταγγελία έκανε η 19χρονη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων την περασμένη Δευτέρα, αφού προηγουμένως είχε δεχτεί τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου.

Η κοπέλα κατήγγειλε ότι ο 27χρονος επιχειρηματίας της εστίασης, γνωστός στην τοπική κοινωνία, με τον οποίο γνωρίζονταν για πολλά χρόνια, την κακοποίησε σεξουαλικά σε γνωστό beach bar των Φαλασάρνων, όπου οι δύο νέοι διασκέδαζαν στη διάρκεια ενός πάρτι ιδιαίτερα δημοφιλούς στη νεολαία.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι η 19χρονη κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από την παρέα της για να πάει στην τουαλέτα. Το ίδιο έχουν καταθέσει για τον 27χρονο άτομα που βρίσκονταν μαζί του εκείνη τη νύχτα. Υποστήριξαν μάλιστα ότι ο νεαρός έφυγε και όταν επέστρεψε ήταν απολύτως φυσιολογικός. Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να μην θυμάται αν ο 27χρονος την οδήγησε διά της βίας στην παραλία, καθώς είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ έχει υποστεί και μετατραυματικό σοκ.

Η 19χρονη εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση και μεταφέρθηκε άμεσα από συγγενικά της πρόσωπα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Η οικογένεια της ενημερώθηκε άμεσα όπως άμεσα έγινε και η καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Ο ισχυρισμός του 27χρονου

Ο 27χρονος ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την καταγγελία της κοπέλας, ισχυρίστηκε εξ αρχής ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με τη θέληση της. Ο ισχυρισμός του ωστόσο φαίνεται να καταρρίφθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, τα ευρήματα της οποίας οδήγησαν τον εισαγγελέα στην απαγγελία της κατηγορίας του βιασμού και εν τέλει χθες τις ανακριτικές αρχές στην απόφαση να τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο. Σημαντικά στοιχεία στην πορεία της ανακριτικής διαδικασίας θεωρούνται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου διαδήλωναν ενάντια στη βία κατά των γυναικών, μέλη της συλλογικότητας «Έμφυλες Αταξίες». Μάλιστα για την αποφυγή τυχόν λιντσαρίσματος ή άλλων επεισοδίων, προσήχθη από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου, τακτική που ακολούθησαν οι αστυνομικοί και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αργά το μεσημέρι.

Σε έντυπο που διένειμαν οι διαμαρτυρόμενοι στον αύλιο χώρο των δικαστηρίων, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «σκοπός δεν είναι μόνο η απόδοση «δικαιοσύνης» από ένα σύστημα «διεφθαρμένο», που λειτουργεί κατεξοχήν με βάση το συμφέρον, το όνομα του κατηγορούμενου και τη θέση του ατόμου που υπέστη την κακοποίηση. Ούτε μόνο η αποσπασματική αλληλεγγύη στη θηλυκότητα που βιάσανε και η υπενθύμιση ότι καμιά δεν είναι μόνη…Η έμφυλη βία υφαίνεται σταδιακά, από τους έμφυλους ρόλους μέχρι την αντικειμενοποίηση των γυναικών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News