Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Αλληλεγγύη στους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων

Χανιά
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Αλληλεγγύη στους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πλήγμα η παραίτηση του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί ΕΣΥ Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων

Την αλληλεγγύη του στους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα διατυπώνουν την άποψή τους για την παραίτηση του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων. Η υποστελέχωση, οι μετακινήσεις, η υπερεργασία, τα «εντελλεσθε», η απλήρωτη εργασία αλλά κυρίως η υποβάθμιση της φροντίδας, η υποτίμηση της εργασίας και της αξιοπρέπειας μας, και η έλλειψη προοπτικής αλλαγής αυτής της κατάστασης είναι η πραγματικότητα και για εμάς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια.

Όταν επιλέγεις να μην ακούς τους γιατρούς που διαμαρτύρονται ότι δεν γίνεται:

  • Να είσαι χειρουργός και να μην χειρουργείς
  • Να λες στους ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία να κάνουν υπομονή ενώ ξέρεις ότι πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα
  • Να είσαι 60 χρόνων διευθυντής χειρουργικής και να κανείς αυτά που έκανες ειδικευόμενος 25 χρόνων
  • Να σε βάζουν να κανείς τον αναισθησιολόγο και να διακομίζεις διασωληνωμένα περιστατικά ενώ δεν είναι η δουλειά σου αυτή
  • Να δουλεύεις σε ένα νοσοκομείο χωρίς ειδικευόμενους, χωρίς επιμελητή στα ΤΕΠ, χωρίς αναισθησιολόγους
  • Να μη σέβονται τη δουλειά σου, την αξιοπρέπεια σου και τη διαδρομή σου.
  • Να μην βλέπεις καμία προοπτική βελτίωσης …

Θα βρεθείς σε ένα νοσοκομείο χωρίς γιατρούς

Η παραίτηση του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το νοσοκομείο μας αλλά δυστυχώς αναμενόμενη εξέλιξη στην αφόρητη υποβάθμιση της δουλειάς μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασθενείς μας. Δεν είναι ένα τοπικό φαινόμενο. Είναι το νέο ΕΣΥ που έχει φτάσει ήδη. Το ΕΣΥ των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, των περαστικών γιατρών, του «φαίνεσθε», του «όλοι τα κάνουμε όλα και όπως νά ´ναι». Το ΕΣΥ των νοσοκομείων εφημερίας, του να μην πεθάνει κάποιος στην πόρτα μας, αλλά για τα υπόλοιπα πρέπει να πληρώσετε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News