Χανιά: Τέλος στην ταλαιπωρία για περιοχές του Ακρωτηρίου που έμειναν χωρίς νερό

Χανιά
Χανιά: Τέλος στην ταλαιπωρία για περιοχές του Ακρωτηρίου που έμειναν χωρίς νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπές στην παροχή πόσιμου νερού σημειώθηκαν σήμερα σε περιοχές του Ακρωτηρίου Χανίων, καθώς το αντλιοστάσιο στον Βλητέ έμεινε από το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Προβλήματα με την παροχή πόσιμου νερού σε αρκετές περιοχές του Ακρωτηρίου σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη, 3 Αυγούστου.

Ειδικότερα, το πρόβλημα, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, λόγω εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σταμάτησε την λειτουργία του αντλιοστασίου του ΟΑΚ στον Βλητέ από το οποίο μεταφέρεται το νερό στο Ακρωτήρι.

Αυτό είχε ως συνέπεια προβλήματα να προκληθούν στην υδροδότηση περιοχών του Ακρωτηρίου όπως Κορακιές, Πιθάρι, Αρώνι και Στέρνες. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αποκαταστάθηκε τις μεσημεριανές ώρες γύρω στις 2:30 με 3:00. «Τότε άρχισαν και οι δεξαμενές να ανεβάζουν την στάθμη», σύμφωνα με την πρόεδρο την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη, η οποία μίλησε στο neakriti.gr.  

Σύμφωνα με την ίδια δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση αναφορικά με τις εργασίες στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Όπως αναφέρει «θα είχαμε μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα υδροδότησης στις περιοχές αυτές, αν γνωρίζαμε για τις εργασίες».

Παράλληλα η ίδια αναφέρει ότι αυτή την ώρα το Ακρωτήρι έχει νερό και η μόνη περιοχή που έχει πρόβλημα υδροδότησης είναι η περιοχή Κορακιές, όπου ελάχιστα σπίτια δεν έχουν ακόμη νερό, ωστόσο τις επόμενες ώρες θα αποκατασταθεί και εκεί το πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με την πίεση του νερού και «τυχαία σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί ένα σύστημα, το οποίο αντλεί νερό ανεβάζοντας την πίεσή του».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News